Kedvenc varázstárgyaim a Harry Potter világából | Harry Potter Hét



A Harry Potter Hét negyedik napján megmutatom nektek, melyek a kedvenc varázstárgyaim a varázsvilágból.


Fotó: Harry Potter Shop

1.Varázspálca

Ha a varázsvilágban élhetnék, természetesen az első dolgom lenne, hogy elmenjek az Abszol útra Ollivander pálcaboltjába és beszereznék egy varázspálcát. Várjunk csak, ja igen, a pálca választja a varázslót, szóval inkább a pálca szerezne be engem. Kíváncsi lennék, vajon milyen pálca választana gazdájául!



Fotó: Cacem


2. Időnyerő

Ez az az eszköz, amit Hermione a Harry Potter és az azkabani fogolyban kap McGalagony professzortól, hogy ott tudjon lenni minden tantárgy óráján, amit felvett abban az évben, ugyanis voltak olyan órái is, amikor ugyanabban az időpontban voltak.
Nekem is jól jönne egy időnyerő, – bár szerintem minden boszorkány és varázsló örülne egynek, – amikor túl sok a teendőm és úgy érzem, elúszok velük. Azonban vigyázni kell, mert „szörnyű vége van, ha összekeveredik az idő”!



Fotó: Pinterest

3. Merengő

Szívesen tartanék otthon egy olyan merengőt, mint amilyen Dumbledore professzornak van. Ha valaki nem emlékezne rá, a merengő egy olyan eszköz, melynek peremére ősi rúnákat festettek, amik lehetővé teszik, hogy aki belenéz, lássa az emlékeket.
Sokszor vagyok úgy, hogy valami olyan dolog történik velem, amit mindenképpen szeretnék megőrizni az emlékezetemben, persze ez nem mindig sikerül. Az emberi elme nem mindig képes mindent elraktározni, amit szeretnénk. A merengőben viszont visszanézhetném ezeket az emlékeket.



Fotó: Harry Potter Wiki

4. Tekergők Térképe

Ez az az eszköz, amit Fred és George Weasley ad Harrynek a Harry Potter és az azkabani fogolyban, amikor Harry nem tud lemenni a többiekkel Roxmortsba. Végül kiderül, hogy a térképet édesapja és barátai készítették, hogy Lupin professzornak segíthessenek, amikor vérfarkassá alakul.
Szerintem ez egy nagyon szuper találmány és valószínűleg még az olyan térkép-analfabétáknak, mint én is sikerülne eligazodni rajta. Mindemellett szuper dolog lenne látni, ha például valaki olyan közeledik felém, akivel nem szeretnék találkozni. Plusz, ha esetleg éjszakai sétára vágyom, láthatnám, ha egy professzor közeledik, így meglóghatnék előle, nehogy leszúrjon, amiért tilosban járok.



Fotó: Alectro labs

5. Láthatatlannátévő köpeny

Ez az egyik a három Halál ereklyéjéből és Harry még az első részben kapja karácsonyi ajándékként. A köpeny még Harry édesapjáé volt, aztán pedig Dumbledore professzoré, míg végül ő egy „Jóra használd!” felirattal Harrynek ajándékozta.
Ez a tárgy baromi jól jön, ha az embernek olyan helyre kell bemennie, ahova nem szabadna. Lásd amikor Harry bemegy a könyvtár zárolt részlegébe (amit nem mellesleg én is szívesen megnéznék, de természetesen csak nappal).

Egyébként ezt az eszközt már egyszerű mugli boltban a muglik is megvásárolhatják…hát nem botrányos?





Fotó: Faktor


+1 Hoppanálás

Tudom, tudom, a hoppanálás gyakorlatilag nem varázstárgy, hanem inkább képesség, mégis úgy éreztem, ide kell tennem ezt is. Milyen szuper már, hogy csak úgy ott teremhet a világ bármely pontján az ember anélkül, hogy repülőjegyet vagy vonatjegyet kellene váltania! Simán beutaznám a világot és szinte soha nem ülnék tömegközlekedésre, amit mellesleg a muglik sem szeretnek túlzottan.

Ha valaki nem tudná, miről beszélek, itt egy kis segítség:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem