Kedvenc filmes jeleneteim | Harry Potter Hét








Harry Potter és a bölcsek köve


A kedvenc jelenetem, amikor Harry először jár az Abszol úton. Rácsodálkozik a varázslóvilágra, a boltokra, a varázslókra és boszorkányokra. Itt kapja meg Hedviget, aki szinte a végsőkig kitart mellette, itt választja ki a pálca Ollivandernél, ami szintén egy ikonikus jelenet.








Harry Potter és a titkok kamrája


Ebből a részből azt hiszem, az a kedvencem, amikor Harryért elmennek a Weasley gyerekek és először pillantja meg az otthonukat. Az Odú később is fontos szerepet tölt be Harry életében, hiszen számára is egyfajta otthonná válik és igazából ő is a Weasley-család részévé válik. Neki sosem volt lehetősége megtapasztalni az igazi otthon és a szerető család érzését, ezért amikor Ron szerénykedik, hogy nem palotában laknak, de azért otthonos, nem meglepően Harry azt válaszolja erre, hogy tökéletes. Ez is bizonyítja, hogy rögtön fontossá válik számára a hely és a család is egyaránt. Ahogy Harryre is családtagként tekintenek a Weasleyk.








Harry Potter és az azkabani fogoly


Sokan ezt a könyvet és filmet találják a legjobbnak az összes közül. Nem tudom, nekem valahogy mindig kilógott a sorból. Persze, zseniális, ahogy Rowling az idővel játszik, de kicsit olyan, – és ezért lehet, hogy sokan megköveznek majd – időhúzásnak érzem. Na, mindegy, azért ebből a filmből is van olyan jelenet, amit szeretek. Itt már kezd komorabbá válni a hangulat, sötétebbek a színek is, ezzel érzékeltetve, hogy hamarosan valami rossz történik.
Ebben a filmben a választott jelenetem, amikor Harry Csikócsőrrel ismerkedik, majd pedig repül rajta. Ebben a jelenetben Harry annyira felszabadult. Mintha az, hogy a zordó rá vadászik, hogy nem akarják, hogy Sirius Black a nyomára bukkanjon, és hogy Voldemort is ott garázdálkodik valahol a háttérben néhány pillanatra elhalványulna. A problémái eltűnnek és csak felszabadultan szárnyal Csikócsőr hátán a levegőben.








Harry Potter és a Tűz serlege

A Tűz Serlegében meghatározó pillanat, amikor kidobja Harry nevét a Serleg. Én mégis inkább azt a jelenetet választom, amikor megérkeznek a durmstrangos és a beauxbatonsos diákok a Roxfortba. Amikor ők megjelennek, megmutatják, hogy nemcsak a Roxfort az egyetlen varázslóiskola és hogy mennyire különböznek is a Roxforttól. Hatásos jelenet, ahogy bevonulnak és birtokba veszik a nagytermet. Ugyanakkor a Trimágus Tusa megmutatja, mennyire fontos, hogy bár különböző nyelveket beszélnek és különböző helyeken élnek, összetartsanak. Különösen azokban az időkben, ami még ezután következik.








Harry Potter és a Főnix Rendje


Ebben a filmben két jelenet is van, amit nagyon szeretek. Az egyik az, amikor Luna Lovegood először feltűnik a filmben. Luna az egyik kedvenc karakterem, ezért ennek a jelenetnek mindenképpen benne kell lennie a válogatásban. Ez ugye az a jelenet, amikor Harry először látja meg a tesztrálokat és Luna közli vele, hogy ugyanolyan normális, mint ő.






A másik kedvelt részem, amikor mindenki a Grimmauld téren ünnepli a karácsonyt. Harry végre családi körben ünnepel, – minden szörnyűség ellenére – ahol még a keresztapja is vele lehet.







Harry Potter és a Félvér herceg


Dumbledore halála minden Harry Potter rajongóban mély nyomot hagyott, így bennem is. Mindig megkönnyezem, teljesen mindegy, hogy a filmet látom vagy a könyvet olvasom. Mégis az a kedvenc jelenetem, amikor a halála után a diákok összegyűlnek a holtteste felett és pálcáikkal elűzik a sötét jegyet a Roxfort fölül. Annyira megható ez a jelenet.








Harry Potter és a Halál ereklyéi 

A kedvenc és egyben szerintem a legikonikusabb jelenet a Harry Potterből, amikor Piton megkéri Harryt, hogy vigye el a könnycseppet és nézze meg emlékeit. Amikor megnézi őket, akkor valahogy minden a helyére kerül. Már biztosak lehetünk abban, hogy Piton végig a jó oldalon állt és Dumbledorért harcolt.





Ebben a részben a kedvenc jelenetem, amikor Harry a feltámadás köve miatt látja szüleit. Ez egy rendkívül megható rész számomra.
A másik jelenet, amit nagyon szeretek még, amikor a legeslegvégén a saját gyerekeiket indítják útnak Roxfortba.






Nektek mik voltak a kedvenc filmes jeleneteitek? Ha van kedvetek, írjátok meg :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem