Netflixen elérhető könyvadaptációs ajánló 6. rész

Fotó: Google Play


Ha már sokan az otthonunkban ragadtunk, szeretnék ajánlani néhány könyvadaptációt, amit lazításképp megnézhetünk.
A Netflix egy többnyire angol nyelvű streaming szolgáltató, de már sok filmet elérhetünk szinkronosan is. Használatához előfizetés szükséges, azonban 1 hónapig kipróbálhatjuk teljesen ingyenesen.
Szerintem egy nagyon jó lehetőség akkor, ha szeretjük a feliratos filmeket, sorozatokat, illetve ha nyelvtudásunkat szeretnénk bővíteni. Én jó ideje használom már és pozitívak a tapasztalataim vele. Egyszerűen kezelhető és bármikor elérhetem az otthonomból (előfizetés után) néhány kattintással, csupán internetre van szükségem hozzá.



Fotó: Mafab
Az idegen

angol · sorozat, thriller, 60 perc/rész, 1 évad · 8 rész, 2020 –

Korhatár: 13+

Történet

„Miután egy idegen megdöbbentő tényeket tár fel Adam Price-nak a feleségéről, a példás családapa rejtélyes ügybe keveredik, miközben kétségbeesetten kutat a válaszok után.”







Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 



Fotó: Netflix
Riválisok

amerikai · sorozat, thriller, krimi, 50 perc/rész, 1 évad · 10 rész, 2019 –

Korhatár: 13+

Történet

„Amikor a gazdag városból rejtélyes módon mindenki más eltűnik, a West Hamben lakó kamaszoknak saját társadalmat kell szervezniük a túlélés érdekében.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 




Fotó: Netflix
Szólíts a neveden

francia, amerikai, olasz, brazil · dráma, romantikus, 130 perc, 2017

Korhatár: 16+

Történet

„A Call Me By Your Name az 1980-as évek elején játszódik, egy értelmiségi család lombardiai nyaralójában. Itt tölti a nyarat szüleivel a 17 éves Elio, aki szép lassan beleszeret professzor apja náluk vendégeskedő új amerikai asszisztensébe, a huszonéves Oliverbe.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 





Fotó: Netflix
Nyomorultak

amerikai, angol, német · dráma, romantikus, 129 perc, 1998

Korhatár: 13+

Történet

„Jean Valjean közel húszévi kényszermunka után kiszabadul. Büntetését élelemlopásért kapta és megélhetéséért újra lopni kényszerül. Éjjelre befogadja egy püspök, akitől reggelre ellopja ezüst gyertyatartóit. Mikor Valjeant elfogják, a püspök nemhogy vádat nem emeltet ellene, hanem odaadja a szegény embernek az ezüsttárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel az egyik legbefolyásosabb üzletember és polgármester válik belőle. Múltja mégis kísérti, mikor egy áthelyezett börtönőr lesz a rendőrkapitány, aki felismeri benne régi foglyát.”


Nézz meg egy részletet belőle, hátha megtetszik!




Fotó: Netflix
Rakjunk rendet!

amerikai · sorozat, reality, 50 perc/rész, 1 évad · 8 rész, 2019 –

Korhatár: 7+

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy én nagyon szeretek takarítós videókat nézni, teljesen kikapcsolnak. Ez ugyan nem teljesen ilyen, de sok hasznos dolgot lehet megtanulni belőle a rendrakást illetően, főleg ha hozzáolvassuk a könyvet is.


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik!






Fotó: Netflix
+1 Outlander – Az idegen

amerikai · sci-fi, kaland, dráma, romantikus, fantasy, sorozat, történelmi, 64 perc/rész 
6 évad · 79 rész

Korhatár: 16+

Erről azért annyit tudni kell, hogy fogalmam sincs miért, de csak a második évadtól elérhető a Netflixen, ezért került be csak a +1 kategóriába.

Történet

„1945-öt írunk. A világháborút követően a Randall házaspár Inverness környékére utazik nyaralni. Claire a harcok alatt hadiápolónőként dolgozott, férje, Frank hírszerző volt, így a háború hosszú évei alatt, alig látták egymást. A házaspár nyaralása alatt megtekinti a környék egyik különlegességét, az ősi, misztikus állóköveket, ahol a helyiek egy druida szertartást is előadnak a nézőknek. Másnap Claire a rituálé helyszínén furcsa hangokat hall kiszűrődni az egyik kőből, és kiváncsian megérinti a követ. A következő pillanatban a földön fekve ébred, puskaropogás közepette. Rá kell döbbennie, hogy ismeretlen erők a múltba sodorták, 1743-ba, a háború dúlta Skóciába.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 





Remélem, tetszett a bejegyzés és olvasni fogjátok a sorozat többi részét is majd! Kíváncsi lennék a véleményetekre: ha láttátok valamelyik filmet vagy sorozatot, írjátok meg, hogy tetszett! :)




Források:


Megjegyzések

  1. Outlander: Oh, pedig gondolkodtam rajta, hogy folytatom.. valahol az első évad felénél hagytam abba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom...ez nekem is bánatom, hogy csak a második évadtól nézhető a Netflixen, mert én is gondolkodtam rajta, hogy belekezdek, annyian dicsérték már. A könyvet szerintem nem fogom elolvasni, de a sorozatba szívesen belepillantanék. Talán majd megpróbálom valahol máshol lecsekkolni. Egyébként Neked tetszett amennyit láttál belőle? :)

      Törlés
    2. A könyv nem érdekel annyira? Amúgy én is így voltam vele, meg rettentő vaskos :D
      Nekem felemás érzéseim voltak, azért hagytam abba. Egyrészt nagyon szép a képi világa, a színészek, a rendezés mind nagyon jók, igényes munka, de igazából szerintem ez nem több, mint egy soft pornó, amiben állandóan szexelnek és minden második részben megerőszakolnak valakit... A nyolcadik résznél konkrétan gyomorgörcsöm volt (nyilván a rettentő jó színészi játék miatt), és már nem bírtam nézni... Szóval egyrészt tök profi, de az írás nekem nagyon ponyva plusz ezekkel a brutális részekkel se tudok mit kezdeni.

      Törlés
    3. Ó, ne már...akkor lehet ez nekem is kimarad az életemből. Nem bírom az ilyesmit én sem :( Azért belenézek, aztán majd meglátjuk. A könyv: kicsit valóban elrettentő a vaskossága, illetve valahogy könyv változatban nem igazán szeretem a történelmi romantikus műveket (inkább a klasszikusokat), film változatban annál inkább. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Netflixen elérhető könyvadaptációs ajánló 7. rész