Jessica Koch: Közel ​a horizonthoz



Molyos link
Itt megrendelheted

Fülszöveg:

"Egy nagy szerelem története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint."







Értékelés:

A Maxim Kiadótól kaptam a lehetőséget, hogy elolvashassam a kötetet, amit ezúton is hálásan köszönök nekik.
Már akkor éreztem, hogy ez egy különleges történet lesz, amikor elolvastam a fülszöveget és megnéztem a könyvből készült film bemutatóját. Na és persze az is egy extra pont volt számomra, hogy igaz történet alapján készült.

Az első oldalaktól kezdve teljesen bele tudtam magam képzelni a szereplők helyzetébe, olyan érzés volt bennem végig, mintha a szereplőkkel együtt én is ott lennék az egyes helyzetekben.
Át tudtam érezni a szereplők fájdalmát, szomorúságát, ami végigkísérte a cselekményt.

Nem szeretnék túl sokat elárulni a cselekménnyel kapcsolatosan, de annyit elmondhatok, hogy az írónő egy komoly kapcsolatot tár elénk, amit a kezdetektől kísérhetünk végig. A titkok, a nehézségek ellenére is jó érzéssel töltött el, hogy végigkísérhettem ahogy a szereplők megtanulnak egymásban bízni, megérteni egymást.

A regényben nem a cselekményen van a hangsúly, hanem inkább azon, hogyan hatott az emberekre. Bár szerelmes regénynek indul, egyáltalán nem az. Megviselt az olvasása, mégis mély nyomot hagyott bennem.
Szörnyű volt olvasni, hogy az emberi gyarlóság milyen messzire képes elmenni. Szembesülni az átlag emberek  ítélkezésével, kirekesztésével, érzelmi intelligenciájával. Ez a regény megmutatja, hogy az emberek bizonyos helyzetekben sajnos nem túl empatikusak.

Ez egy olyan kötet, ami még napokkal az elolvasása után is ott motoszkál a fejedben és gondolkodásra késztet. Nem hagy nyugodni amit megtapasztaltál belőle, csak fogod a fejed és nem akarod elhinni, hogy ilyen valóban létezik, és mégis.
Amikor olvasod, a hétköznapi problémák eltörpülnek közben, aztán pedig fejbekólint a valóság. Majd rájössz, hogy jobban kellene értékelned, amid van, pozitívabbnak lenni a hétköznapokban és minden apróságnak örülni, ami csak megadatik.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem