Netflixen elérhető könyvadaptációs ajánló 5.rész

Fotó: Google Play


Ha már sokan az otthonunkban ragadtunk, szeretnék ajánlani néhány könyvadaptációt, amit lazításképp megnézhetünk.
A Netflix egy többnyire angol nyelvű streaming szolgáltató, de már sok filmet elérhetünk szinkronosan is. Használatához előfizetés szükséges, azonban 1 hónapig kipróbálhatjuk teljesen ingyenesen.
Szerintem egy nagyon jó lehetőség akkor, ha szeretjük a feliratos filmeket, sorozatokat, illetve ha nyelvtudásunkat szeretnénk bővíteni. Én jó ideje használom már és pozitívak a tapasztalataim vele. Egyszerűen kezelhető és bármikor elérhetem az otthonomból (előfizetés után) néhány kattintással, csupán internetre van szükségem hozzá.






Fotó: Netflix





A kör

amerikai, sci-fi, dráma, thriller, 110 perc, 2017

Korhatár: 12+

A film Emma Watson (Harry Potter sorozat, Egy különc srác feljegyzései, Kisasszonyok) és Tom Hanks (A Da Vinci-kód, Banks Úr megmentése) főszereplésével készült.

Történet:

„Mae élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél kapja meg álmai állását. A lány villámgyorsan lépdel fel a ranglétrán, így a cég látnoki vezetője, Eamon Bailey megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. De senki sincs igazán biztonságban, amikor bárki követheti mások minden lépését…”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 






Fotó: Netflix
Komfortos mennyország

amerikai, dráma, fantasy, thriller, horror, 139 perc, 2009

Korhatár: 16+

Történet:

„A tizennégy éves Susie egy napon nem érkezik haza az iskolából. Ahogy telik-múlik az idő a Salmon család aggódni kezd a legidősebb lányuk miatt, aki nem szokott kimaradni ilyen sokáig. Kétségbeesve keresni kezdik, de nem találják. A rendőrség kinyomozza, hogy Susie gyilkosság áldozata lett, ám a tettest nem sikerül elfogni. Közben kiderül, hogy a kislány a föld és a mennyország között van, onnan tekint le a családjára, melyben mindenki a maga módján próbálja feldolgozni a tragédiát. Jól ismeri a gyilkosát is, aki sokkal közelebb van hozzájuk, mint azt bárki gondolná.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 





Fotó: Pinterest
Csillagpor

amerikai, angol, izlandi, kaland, romantikus, fantasy, 127 perc, 2007

Korhatár: 12+

Neil Gaiman az az író, akinek szerintem vagy nagyon szeretik a műveit, vagy nagyon nem. Bevallom őszintén én csak a Miért éppen Alaszka? című kötetét olvastam és az nekem nem igazán tetszett. A Csillagpor film viszont nem volt rossz: érdekes a történet és jó a szereposztás.

Történet:

„Hősünk, Tristan Thorn el akarja nyerni a gyönyörűséges Victoria szívét. Ezért útra kel egy varázslatos, mitikus világba, mert megígérte választottjának, hogy elhozza neki a hullócsillagot, mely a bűvös birodalomban ért földet. Ám mielőtt folytatnánk, tisztáznunk kell valamit. Amikor egy hullócsillag földet ér, emberi formát ölt. A mi hullócsillagunk, Yvaine a gyönyörű Claire Danesben ölt testet. Útja során Tristan találkozik Lamiával, a gonosz boszorkánnyal, aki egyébiránt nem más, mint a lenyűgöző Michelle Pfeiffer, aki szintén a hullócsillagot keresi, hogy nővéreivel kivághassák a szívét, nem másért, mint hogy megegyék, és ezáltal visszanyerjék szépségüket és fiatalságukat. Lamia gonosz karmai elől menekülve Yvaine és Tristan a karizmatikus Shakespeare kapitány fogságába esnek. A Robert De Niro által briliánsan megformált kalóz nem csak szó szerint ejti őket rabul „léghajója” fedélzetén. Az üldözéshez még más fura figurák is csatlakoznak, például az álnok szívű Septimus herceg, vagy Ferdy, az orgazda, és mindenkinek jó oka van a hullócsillag megkaparintására. Amint Tristan és Yvaine egyik kalandból a másikba csöppen, csillag és csillagász egyre közelebb kerül egymáshoz, mígnem… talán valami románc van a levegőben?”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 





Fotó: Netflix
A csókfülke

angol, romantikus, vígjáték, ifjúsági, 105 perc, 2018

Korhatár: 13+

Nagyon szeretem ezt a filmet, többször láttam már, de a könyvet nem olvastam. A film egy aranyos tini sztori, ami egy kellemes délutáni időtöltés lehet. Nem kell nagyon nagy tartalmat várni, ez egy tipikus nem kell gondolkodni, kikapcsolódós film.

Történet:

„Egy középiskolás diáknak bátorságot kell tanusítania, miután egy csókfülkébe szorul titkos szerelmével…”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik!



Fotó: Netflix
Hazug csajok társasága

amerikai, dráma, romantikus, sorozat, thriller, 7 évad · 160 rész, 45 perc/rész, 2010-2017

 Korhatár: 12+

Régen néztem ezt a sorozatot, érdekes szerintem. A fiatal korosztálynak szerintem jó kis kikapcsolódást nyújt, ha szeretik a kicsit krimisebb, drámásabb sztorikat. Bár én azt hiszem, nem fejeztem be, szóval nem láttam az összes részt.

Történet:

„Öt gimnazista lány véd- és dacszövetséget köt, melyet semmi sem szakíthat szét. Egy tragédia azonban mindannyiuk életét beárnyékolja. Emily, Hanna, Spencer és Aria számára új, és korántsem felhőtlen időszak kezdődik, amikor váratlanul megtalálják barátnőjük, Alison holttestét. A rejtélyes haláleset egyre több hazugságot hoz a felszínre, mely lassan beborít mindent.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik!




Remélem, tetszett a bejegyzés és olvasni fogjátok a sorozat többi részét is majd! Kíváncsi lennék a véleményetekre: ha láttátok valamelyik filmet vagy sorozatot, írjátok meg, hogy tetszett! :)




Források:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz