Netflixen elérhető könyvadaptációs ajánló 7. rész

Forrás: Google Play
Ha már sokan az otthonunkban ragadtunk, szeretnék ajánlani néhány könyvadaptációt, amit lazításképp megnézhetünk.
A Netflix egy többnyire angol nyelvű streaming szolgáltató, de már sok filmet elérhetünk szinkronosan is. Használatához előfizetés szükséges, azonban 1 hónapig kipróbálhatjuk teljesen ingyenesen.
Szerintem egy nagyon jó lehetőség akkor, ha szeretjük a feliratos filmeket, sorozatokat, illetve ha nyelvtudásunkat szeretnénk bővíteni. Én jó ideje használom már és pozitívak a tapasztalataim vele. Egyszerűen kezelhető és bármikor elérhetem az otthonomból (előfizetés után) néhány kattintással, csupán internetre van szükségem hozzá.


Forrás: Netflix
Nyúl Péter
amerikai, ausztrál · animációs, kaland, vígjáték, 95 perc, 2018

Korhatár: 6+

Történet

„Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot.
Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban.
A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.
Beatrix Potter legendás mesefigurája a digitális animáció és élő szereplős figurák ravasz együttműködésének köszönhetően kel új életre: méghozzá egy nagyon friss, nagyon mai és nagyon vicces verzióban.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 




Forrás: Mafab
Harry Potterek

Aki követi a blogot vagy csak szimplán ismer, az tudja, hogy hatalmas Harry Potter-fan vagyok. Egyszerűen imádom a könyveket, a filmeket. Többször olvastam már a köteteket és a filmeket is megszámlálhatatlanul sokszor láttam, már szinte fejből idézem őket. Szóval hatalmas öröm volt számomra, amikor megkaptam a hírt, hogy a Netflix szolgáltatni fogja mind a nyolc 8 (!) részt! Most bárhová megyek, nem kell más, csak a Netflixes jelszavam, a telefonom meg az internet és máris ott nézem ahol és amikor csak akarom!
A sorozat 2001-2011 között jelent meg a filmvásznon. Gyakorlatilag az én generációm a könyvszereplőkkel együtt nőhetett fel, miközben olvasta a kalandjaikat.
Szerintem szinte nincs olyan ember, akinek be kellene mutatni Harry Pottert és a sztoriját, de azért ide írom az első rész történetét és linkelem a könyvet is.

Történet

„Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzék a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá, de mi ez egy elsőéves varázslótanoncnak?”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 



Forrás: Netflix
Pénzmosó

amerikai · dráma, vígjáték, krimi, 96 perc, 2019

Korhatár: 16+

Történet

„Amikor az özvegyet kigolyózzák a biztosítási pénzből, nyomozni kezd, és két ravasz ügyvédre bukkan Panamában, akik a szupergazdagok készpénzét rejtegetik.”

Könyv: A sztori Jake Bernstein Secrecy World című könyve alapján készült.

Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 


Forrás: Netflix

Út a vadonba

amerikai · kaland, dráma, életrajzi, 148 perc, 2007

Korhatár: 12+

Történet

„A 22 éves Christopher McCandless most diplomázott, ígéretes jövő előtt áll, de a biztos pálya helyett az ismeretlent választja és kalandot keresve nekivág Amerikának. Ami ezen az úton történik az ifjú utazóval, az számtalan ember számára vált örök szimbólummá. Vajon McCandless hősies utazó volt vagy naiv idealista; thoreau-i lázadó az 1990-es években vagy egy újabb útját vesztett amerikai fiú? Merész kalandor, avagy tragikus figura, aki harcra kelt az ember és a természet közt feszülő érzékeny egyensúllyal? McCandless útja a dél-dakotai búzamezőktől a Colorado folyó zuhatagain és egy kaliforniai neohippi kolónián át egészen Alaszka áhított, ám veszélyes vadonjáig vitt. Eközben olyan érdekes emberekkel találkozott, akik döntő hatással voltak gondolkodására és akik életét ő is megváltoztatta.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 





Forrás: Netflix
A Da Vinci – kód

 francia, amerikai, angol, máltai · thriller, 149 perc, 2006

Korhatár:  16+

Történet

„A neves amerikai tudós, Robert Langdon éppen Párizsban tartózkodik, amikor az éjszaka közepén telefonon keresik. A Louvre egyik jól őrzött termében holtan találták a múzeum egyik kurátorát, és a rendőrség abban bízik, Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt: az áldozat mellett ugyanis érthetetlennek tűnő jeleket találtak. A tudós akarata ellenére viharsebesen keveredik bele az eseményekbe: szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni a kurátor kiismerhetetlen unokájával. Nemsokára rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei harcába keveredtek bele: a harc talán több száz éve tart, tétje pedig az a titok, melynek megfejtése talán a Párizson, Londonon, kalandokon, titkokon, gyilkosságokon keresztülvezető hosszú út végén várja őket.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 




Remélem, tetszett a bejegyzés és olvasni fogjátok a sorozat többi részét is majd! Kíváncsi lennék a véleményetekre: ha láttátok valamelyik filmet vagy sorozatot, írjátok meg, hogy tetszett! :)




Források:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz