Netflixes könyvadaptációk 4.rész

Fotó: Google Play



Ha már sokan az otthonunkban ragadtunk, szeretnék ajánlani néhány könyvadaptációt, amit lazításképp megnézhetünk.
A Netflix egy többnyire angol nyelvű streaming szolgáltató, de már sok filmet elérhetünk szinkronosan is. Használatához előfizetés szükséges, azonban 1 hónapig kipróbálhatjuk teljesen ingyenesen.
Szerintem egy nagyon jó lehetőség akkor, ha szeretjük a feliratos filmeket, sorozatokat, illetve ha nyelvtudásunkat szeretnénk bővíteni. Én jó ideje használom már és pozitívak a tapasztalataim vele. Egyszerűen kezelhető és bármikor elérhetem az otthonomból (előfizetés után) néhány kattintással, csupán internetre van szükségem hozzá.



Fotó: MAFAB
Stranger Things

amerikai, sci-fi, dráma, sorozat, thriller, horror, 51 perc/rész, 2016-

4 évad · 33 rész

Korhatár: 16+

Történet:

„A nyolcvanas évek természetfeletti filmjei – Steven Spielberg és John Carpenter művei – előtt tiszteleg a Netflix új, Stranger Things című sorozata, amely egy indianai kisvárosban játszódik, ahol egyik napról a másikra eltűnik egy fiatal fiú, és miközben az anyja hajtóvadászatot indít utána, egyre furább és furább dolgokkal szembesül – többek között egy titkos kormánykísérlettel, természetfeletti eseményekkel és egy nagyon-nagyon fura kislánnyal.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik!  



Fotó: MAFAB
Vaják

amerikai, lengyel, akció, kaland, dráma, fantasy, sorozat, 60 perc/rész, 2019-

1 évad · 8 rész

Korhatár: 16+

Nagyon sokan dicsérik a könyvet és a belőle készült sorozatot is. A könyvmolyok most ne figyeljenek ide, de én csak a sorozatot szeretném megnézni, a könyvet nem tervezem elolvasni.
Az adaptáció egyébként egy nyolc részes könyvsorozatból készült.

Történet:

„Geralt, a vaják, aki egy mutálódott szörnyvadász, a helyét keresi egy olyan világban, ahol az emberek gyakran gonoszabbak a szörnyeknél.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 




Fotó: Pinterest
Virgin river

amerikai, dráma, sorozat 44 perc/rész, 2019-

1 évad · 10 rész

Korhatár: 13+

„Ha szerettétek a Miért éppen Alaszka, A férfi fán terem vagy a Hart of Dixie-típusú “nagyvárosi ember vidékre költözik és újjáépíti az életét” sztorikat, akkor a Virgin River lehet az új kedvencetek.”

Történet:

„Az új élet reményében Los Angelesből egy észak-kaliforniai kisvárosba költöző ápolónőt meglepi, hogy mire – és kire – bukkan új lakhelyén.”

A könyv, amiből készült a sorozat egyelőre Magyarországon még nem jelent meg, de az angolul tudók el tudják olvasni, ha szeretnék.

Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik!


Fotó: MAFAB
Az ír

amerikai, dráma, életrajzi, krimi, 209 perc, 2019

Korhatár: 16+

A filmet Martin Scorsese rendezte, s olyan színészek kaptak benne szerepet, mint Al Pacino vagy Robert De Niro. A film számos Oscar, Golden Globe és BAFTA-díj jelölést is kapott.

Történet:

„Egy maffiabeli verőlegény feleleveníti a Jimmy Hoffa megölésében játszott lehetséges szerepét.”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik!


Fotó: Filmecske
Az emlékek őre

amerikai, akció, kaland, dráma, romantikus, sci-fi, fantasy, 97 perc, 2014

Korhatár: 12+

Sok iskolában kötelező olvasmánynak is feladják a kötetet, amiből készült az adaptáció. Érdekes disztópikus világot dolgoz fel, szerintem sok mindent megtanulhatnak belőle a gyerekek.

Történet:

„Jonas olyan világban él, melyben nincs igazságtalanság, éhezés, erőszak, nincsenek kábítószerek, a családok életében is teljes a harmónia. Ezt a tökéletesnek tűnő világot a bölcsek tanácsa vezeti. Történetünk hősét valami egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt feltárul, milyen titkok lapulnak az őt körülvevő világ békéje mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát…”


Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik! 





Remélem, tetszett a bejegyzés és olvasni fogjátok a sorozat többi részét is majd! Kíváncsi lennék a véleményetekre: ha láttátok valamelyik filmet vagy sorozatot, írjátok meg, hogy tetszett! :)

Megjegyzések

  1. A Stranger Thingst nagyon szeretem, a Vaják is jó volt, de nagy rajongó nem lettem :D A Virgin River viszont szerintem egyáltalán nem olyan jó, mint ahogy mondják.. és a Hart of Dixie-hez hasonlítani meg azért túlzás :D Jó, az alap hasonló, de amíg az egy vicceske, magát se túl komolyan vevő sorozat, addig a VR egy nagyon dráma, mégis gagyi helyszínek közötti ugrálás :D Semmi kisvárosi hangulata nincs, mert vagy a bárban vagyunk, vagy a rendelőben (ahol soha senki sincs, mert miért lennének beteg egy kisvárosban??) vagy a csaj szállásán :D. Talán egyszer elolvasom könyvben, hátha jobb, de a sorozatot nem folytatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy nem tetszett a Virgin River...én bevallom egy blogon olvastam róla ezeket, a sorozatot még nem láttam. Talán egyszer megnézem majd. A könyvről pedig mintha olvastam volna valahol, hogy idén ősszel tervezik a megjelentetését nálunk. :)

      Törlés
    2. Igen, gondoltam, engem is ezzel a hasonlattal tévesztettek meg :D Azért kezd el, ha érdekel, nem akarom elvenni tőle a kedved :D
      Jön magyarul? Az tök jó, hamar lecsaptak akkor rá - bár én szerintem maradok az eredetinél, ha egyszer beszerezném :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz