Netflixes könyvadaptációk 1. rész




Fotó: Google Play


Ha már sokan az otthonunkban ragadtunk, szeretnék ajánlani néhány könyvadaptációt, amit lazításképp megnézhetünk.
A Netflix egy többnyire angol nyelvű streaming szolgáltató, de már sok filmet elérhetünk szinkronosan is. Használatához előfizetés szükséges, azonban 1 hónapig kipróbálhatjuk teljesen ingyenesen.
Szerintem egy nagyon jó lehetőség akkor, ha szeretjük a feliratos filmeket, sorozatokat, illetve ha nyelvtudásunkat szeretnénk bővíteni. Én jó ideje használom már és pozitívak a tapasztalataim vele. Egyszerűen kezelhető és bármikor elérhetem az otthonomból (előfizetés után) néhány kattintással, csupán internetre van szükségem hozzá.
Heti egyszer fogok ajánlani további Netflixes adaptációkat.


Fotó: Port.hu
Hóember

angol thriller, 119 perc, 2017

Korhatár: 16+

A film Jo Nesbo azonos címet viselő könyvéből készült. A könyv egy sorozat része, melyben Harry Hole detektív nyomozásait követhetjük végig.
Történet:
„Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harrynek több évtizedes régi ügyeket kell összekötnie ezzel a brutális új üggyel, ha túl akar járni a felfoghatatlanul gonosz gyilkos eszén a következő hóesés előtt.”


Csekkold le a bemutatót is, hátha megtetszik!







Fotó: Port.hu
A két pápa

angol-olasz-argentin-amerikai dráma, 125 perc, 2019 

Korhatár: 13+

 A film a Netflix gyártásában készült. XVI. Benedek pápa bejelentette, hogy lemond pápai hatalmáról, s a tisztségét Ferencnek szavazzák meg, aki 1200 év után az első nem európai pápa, s korábban pedig kidobóemberként dolgozott, valamint lelkes focidrukker volt, és értett a nép nyelvén. A film ennek a döntésnek a körülményeit, eseményeit, következményeit dolgozza fel olyan színészek szereplésével, mint Anthony Hopkins és Jonathan Pryce.




Csekkold le a bemutatót is, hátha megtetszik!







Fotó: Online Filmek
A fiúknak, akiket valaha szerettem

amerikai romantikus dráma, 99 perc, 2018

 Korhatár: 13+

Ez a film Jenny Han háromkötetes sorozatának első részéből készült. Lara Jean szerelmes levelei, melyeket szekrényében rejteget, valahogyan eljutnak a címzettekhez. Az ebből kialakult helyzetet ismerhetjük meg a filmben és a könyvben is. Személy szerint én először a filmet láttam és utána kaptam kedvet a könyv elolvasásához is. A könyv igazán aranyos: megmutatja, milyen is az első szerelem.
Azóta már elkészült a második részből is a film, ami szintén megtekinthető a Netflixen. Nekem ez már valahogy nem érte el a kívánt hatást, ugyanakkor a könyvet továbbra is csak dicsérni tudom.




Csekkold le a bemutatót is, hátha megtetszik!






Fotó: Port.hu
Értelem és érzelem

amerikai-angol romantikus film, 136 perc, 1995

Korhatár: 7+

Egy klasszikus könyvadaptáció. Nekem személyes kedvencem Jane Austen és nagyon szeretem a műveiből készült adaptációkat is. A BBC mindig jól eltalálja a dolgokat, de ez most nem egy BBC-s kiadás, de számos díjat nyert adaptáció olyan színészekkel mint Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant és Alan Rickman.
A történet úgy kezdődik, hogy a Dashwood elveszítik vagyonukat édesapjuk halála után. Egyetlen esélyük, ha jól mennem férjhez. Austen az 1800-as évek Angliájába kalauzol el minket, ahol végigkövethetjük a család sorsát. „Jane Austen hősnőinek története szerelemről, csalódásról, becsületről, álnokságról, és természetesen reményről és boldogságról mesél, miközben lenyűgöző és gyakran kaján képet fest az akkori világról, amelyben a hölgyek legfőbb foglalatossága a férjvadászat. Az írónő jellegzetes, finom iróniával fűszerezett stílusa, kiválóan kidolgozott karakterei, a fordulatokban gazdag események és a sziporkázó párbeszédek garantáltan kellemes kikapcsolódást ígérnek az Olvasónak.”


Csekkold le a bemutatót is, hátha megtetszik!






Fotó: MAFAB
Kulcs a zárját

kanadai-amerikai fantasy horrorsorozat, 48 perc, 2020

Korhatár: 13+

Az utolsó a felsorolásból egy sorozat, melynek egyelőre az első évada készült el és ez tekinthető meg a Netflixen. Az adaptáció Joe Hill ugyanezen nevet viselő sorozatából készült. Külföldön a sorozat hét részes, nálunk azonban három kötetben oldották meg. A kötetek a Fumax Kiadó gondozásában jelentek meg.
Történet:
„Apjuk halála után három testvér anyjukkal a család ősi birtokára költözik, ahol mágikus kulcsokat találnak, amelyek különleges képességeket és titkokat nyitnak meg.”



Csekkold le a bemutatót is, hátha megtetszik!




Remélem, tetszett a bejegyzés és olvasni fogjátok a sorozat többi részét is majd! Kíváncsi lennék a véleményetekre: ha láttátok valamelyik filmet vagy sorozatot, írjátok meg, hogy tetszett! :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem