Netflixes könyvadaptációk 2. rész



Fotó: Google Play



Ha már sokan az otthonunkban ragadtunk, szeretnék ajánlani néhány könyvadaptációt, amit lazításképp megnézhetünk.

A Netflix egy többnyire angol nyelvű streaming szolgáltató, de már sok filmet elérhetünk szinkronosan is. Használatához előfizetés szükséges, azonban 1 hónapig kipróbálhatjuk teljesen ingyenesen.
Szerintem egy nagyon jó lehetőség akkor, ha szeretjük a feliratos filmeket, sorozatokat, illetve ha nyelvtudásunkat szeretnénk bővíteni. Én jó ideje használom már és pozitívak a tapasztalataim vele. Egyszerűen kezelhető és bármikor elérhetem az otthonomból (előfizetés után) néhány kattintással, csupán internetre van szükségem hozzá.





 
Fotó: IGN Hungary
13 okom volt

 amerikai misztikus sorozat, drámasorozat, 60 perc, 2017

 Korhatár: 16+

 A könyv elég szélsőséges helyzeteket teremtett külföldön, volt ahol be is tiltották. Ennek ellenére mégis készült sorozat belőle.


Történet:

 Hannah egy középiskolás lány, aki öngyilkos lesz. Búcsúlevél   helyett kazettákat hagy azoknak az embereknek, akik miatt   elkövette az öngyilkosságot. Érdekes, ahogy kibontakoznak az   indokok és amilyen hatást gyakorol az emberekre, akik   megkapják a kazettákat.
 Egyébként a sorozatnak már három évada van, amiből csak az   első dolgozza fel a könyvet, de szerintem a többit is érdemes   megnézni.



Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik:







Fotó: Mafab
Ízek, imák, szerelmek

amerikai romantikus dráma, 140 perc, 2010

Korhatár: 12+

Történet:

Liznek mindene meg van, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ő mégis boldogtalan. Kilép házasságából, elköltözik otthonról, majd pedig viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, de ez sem teszi boldoggá. Úgy gondolja, szüksége van egy kis környezetváltozásra, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Talán még a szerelem is rátalál…

Megmondom őszintén, én nagyon szeretem Julia Roberts filmjeit, így nem kérdéses, hogy ezt is láttam már. Nekem a kedvencem az olaszországi rész. Kicsit bánom is, hogy nem kapott nagyobb szerepet, több időt a filmből.



Csekkold a bemutatót, hátha megteszik:





Fotó: Port
Budapest noir

magyar krimi-dráma, 95 perc, 2017

Korhatár: 16+

A film az azonos című Kondor Vilmos könyvből készült, mely a Bűnös Budapest sorozat első része. A film magyar nyelven tekinthető meg a Netflix kínálatában.

Történet:

„Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.”



Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik: 




Fotó: Mafab
Anne, E-vel a végén!

kaland, dráma, 2017-2019

Korhatár: 13+

Már készült egy hat részes sorozat L. M. Montgomery nyolc részes könyvsorozatából Anne Zöld oromból címmel. Én magam nagyon szeretem ezt a sorozatot és tervezem ennek az új feldolgozásnak is a megnézését. Illetve készült egy film is a könyvsorozat első részéhez Anne otthonra talál címmel, melyet még szintén nem láttam. Attól tartok, én annyira kedvelem a hat részes sorozatot Megan  Follows főszereplésével, hogy sajnos nem fognak tudni felérni majd hozzá ezek a feldolgozások, de mindenképpen adok nekik egy esélyt.

Történet:

A történet a 19. század végén játszódik. Egy bátor, szenvedélyekkel teli árva, Anne meglepő helyen lel otthonra: egy vénkisasszonynál és halk szavú agglegény testvérénél. Az ő kalandjait követhetjük végig, ahogy megtanulja irányítani új életét Edward herceg szigetén.



Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik: 




Fotó: Netflix
A Hill-ház szelleme

amerikai horrorsorozat, drámasorozat, 50 perc, 2018

Korhatár: 16+

Hogy a horror kedvelőinek is kedvezzek egy kicsit, a mai válogatásba bekerült ez a sorozat is, Bevallom, én nem vagyok horror rajongó, szóval már az előzetestől betojtam. De nyilván nem vagyunk egyformák, így tudom, hogy van, aki ezekért a típusú filmekért rajong. Ráadásul ez egy többszörösen feldolgozott mű, ugyanis „a gótikus horrorirodalom klasszikusaként számon tartott regényből (A Hill House szelleme)  már két mozifilm (A ház hideg szíve, 1963; Az átok, 1999) és egy színdarab is készült”.

Történet:

„ A történet középpontjában egy család áll, mely gyermekei az ország idővel leghíresebbé váló kísértetházában nőttek fel. Egy tragédia után felnőttként nem csak a múltjuk szellemeivel kell szembenézniük, de talán a ház árnyékaiban rejtőző igaziakkal is.”
A Snittről pedig megtudhatjuk, hogy a sorozat készítői eléggé eltértek a könyvtől, de azért az alapjául mégiscsak az szolgált.



Csekkold a bemutatót, hátha megtetszik:




Remélem, tetszett a bejegyzés és olvasni fogjátok a sorozat többi részét is majd! Kíváncsi lennék a véleményetekre: ha láttátok valamelyik filmet vagy sorozatot, írjátok meg, hogy tetszett! :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Netflixen elérhető könyvadaptációs ajánló 7. rész