Ahova mindenképpen elmennék a Harry Potter világában | Harry Potter Hét



Ha lehetőségem adódna elmenni Harry Potter varázsvilágába ezeket a helyeket mindenképpen szeretném megnézni.



Fotó: Collider

1. Abszol út

Legelőször az Abszol út varázslatos forgatagába látogatnék el, ahol beszerezhetnék minden kelléket, amire csak szükségem van. Aki nem tudná, mi is ez a hely, annak ahhoz tudnám hasonlítani, mint a muglik világában egy hosszú sétálóutca, amin végig boltok találhatók. Az iskolakezdés előtt tömegesen érkeznek ide a diákok, hogy beszerezzék, ami a Roxfortba kell.
Első utam az Abszol úton Ollivanderhez vezetne, hogy megvegyem a varázspálcám. Bár tulajdonképpen nem én választanám a pálcát, hanem a pálca választana engem. De persze előtte be kellene ugranom a Gringottsba, hogy kivehessem a megfelelő összeget a varázsbankszámlámról.
Mindenképpen bemennék a Kviddics a javából sportszaküzletbe is, hogy beszerezhessem a seprűmet. Ezután egy állatkereskedés felé venném az irányt, hogy kiválaszthassam, milyen állatot vigyek magammal Roxfortba. Azt hiszem, maradnék a bagolynál.
Mire ide elérnék, már biztosan elfáradnék, úgyhogy megállnék Florean Fortescue Fagylaltszalonjában egy frissítőre és egy nagy adag fagylaltra. Miután feltöltődtem energiával, vásárlásomat a Czikornyai és Patzaban folytatnám, ahol beszerezném az iskolához szükséges tankönyveket, na és persze néhány szórakoztató irodalmat is. Végül pedig az utam Madam Malkin Talárszabászatába vezetne, hogy megvásároljam a szükséges talárokat.
Majdnem elfelejtettem, hogy a napot a Weasley Varázsvicc Vállalat boltjában zárnám, ahol beszereznék mindenféle vicces dolgot, és természetesen olyanokat is, amivel megtréfálhatom majd a társaimat.



Fotó: Wizarding World


2. Roxfort

Szerintem ez az az iskola, ahol minden gyerek szívesen tanulna. Már maga az épület is lenyűgöző, ráadásul a tulajdonságaid alapján a Teszlek Süveg még egy házba is beoszt, aminek a tagjai a családoddá válnak iskolai éveid során. Bár egy kicsit félelmetes, hogy a lépcsők mozognak, azért izgalmas is, hogy sosem tudhatod, vajon célba érsz-e. A mozgó festmények zseniálisak, az iskola környezete pedig festői. Szívesen sétálgat az ember egy ilyen helyen, már ha nem fenyegeti halálos veszély éppen. Kíváncsi lennék az iskola konyhájára is, ahol minden bizonnyal összefuthatnék néhány házimanóval is.
A különlegesebbnél különlegesebb tanórákat is mindig várnám, hollóhátasként ez nem is kérdés. Na, meg az sem, hogy bizonyára a legtöbb szabadidőmet a könyvtárban tölteném, akárcsak Hermione.




Fotó: Mapio


3. Roxsmorts

Nem tudom, tudjátok-e, de Roxmorts Nagy-Britannia egyetlen csak varázslók lakta települése. A Roxforttól nem messze található falucska, aminek állomására érkezik be a Roxfort Expressz, ami a diákokat szállítja az iskolába.
Igazából szerintem egy varázslatos hely, különösen télen csodaszép számomra. Ahogy a háztetőket beborítja a hó, még hangulatosabb hellyé teszi a falut. Lehetséges, hogy azért vonzódom ennyire a téli Roxmosrtshoz, mert alapból is a kedvenc évszakom a tél.
Roxmortson belül a legszívesebben a Mézesfalást és a Három Seprűt keresném fel. A Mézesfalás egy édességbolt, ahol mindenféle varázslatos édességet lehet kapni. Már a bolt külseje is magával ragadó, hát még a belső tartalom. Amikor bemegyünk, úgy érezhetjük, mintha cukorkaföldre érkeztünk volna. Rengeteg édesség közül válogathatunk, de amit biztosan kipróbálnék az Bogoly Berti mindenízű drazséja, a csokibéka (remélem, valóban tud ugrani), a nyaláspálca, a drubli, a karamella és a csokoládéból készült varázspálca. A következő állomásom pedig a Három Seprű lenne, hogy felmelegedhessek egy pofa vajsör mellett.



Fotó: Pinterest

4. Mágiaügyi Minisztérium

Mint tudjuk ez a varázslók társadalmának hatalmi központja, ami Londonban található elrejtve a muglik elől. A megközelítése többféleképpen lehetséges: az átriumban lévő kandallókon át, hopp-port használva, illetve a látogatói bejáraton át, amely egy egyszerű telefonfülkének van álcázva, valamint a dolgozók egy nyilvános WC-ből jutnak be az épületbe. Az épületbe érkezőket egy szökőkút, a Mágikus Testvériség kútja fogadja. A szökőkutat öt szobor alkotja: egy varázsló, egy boszorkány, egy kentaur, egy kobold és egy házimanó. A kútba bedobált pénzérmékkel a Szent Mungo Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotályt támogatják. Ha emlékeztek a kút az ötödik kötet végén történő harcban tönkrement.
A Mágiaügyi Minisztériumon belül engem leginkább a Mágikus Közlekedésügyi Főosztály (hoppanálás, seprűhasználat, zsupszkulcs felügyelet); a Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztálya és a Varázslény-Felügyeleti Főosztályok érdekelnének. De szívesen körbenéznék az egész épületben, mert borzasztó izgalmasnak tűnik.



Fotó: Mugglenet


5. Az Odú

Az Odú számomra a nagybetűs OTTHON. Akárcsak a Roxfortot, az Odút is varázslat alkotta. Rengeteg tornya, szobája és még egy szelleme is van. A ház természetesen mugli szemek elől rejtve van. Van egy garázsa, melyben Arthur Weasley a repülő Ford Angliáját tartotta, amivel Harry és Ron a második évben elrepültek Roxfortba. Egyébként helyileg a Widra St.Capdel nevű település közelében található és Weasley-család ősi szállása.
Bár kívülről úgy néz ki, mintha egy összetákolt építmény lenne, belülről mégis nagyon otthonos. A kedvencem az óra, ami a konyhában lóg a falon és mindig megmutatja, mit kell csinálniuk a Weasley-gyerekeknek (pl: Készíts teát! vagy éppen Elkéstél!). Na, és persze a magától mosogató szivacs. De imádom azt is, hogy Mrs. Weasleynek kisebb fajta könyvtára van szakácskönyvekből a konyhában.
Valahogy az egész olyan hangulatosnak, otthonosnak és családiasnak tűnik annak ellenére, hogy mind tudjuk, a Weasley-család nem tartozik a jómódú varázslócsaládok közé. Mégis úgy gondolom, sokkal fontosabb a pénznél az a szeretet, ami Harryt náluk fogadja. Ott mindig otthon érezheti magát, ezért mennék el én is, hogy Mrs. Weasley picit anyáskodhasson felettem is. 





Nektek mi a kedvenc Harry Potteres helyetek? Hova látogatnátok el szívesen?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem