Karácsonyi filmajánló




Biztosan mindenkinek van olyan karácsonyi film, amit minden évben megnéz. Nos, nekem ilyen a Grincs (az újat még nem láttam, de a húgom véleménye nem volt túl pozitív róla :( ), az Öt legenda és a Karácsony Artúr. Általában a tévében karácsonykor szinte ugyanazok a filmek mennek minden évben, ezért arra gondoltam, összegyűjtök néhány olyan filmet, amik nem a szokásos karácsonyi filmek, de mégis karácsonyra valók.



Szerelem Lappföldön

Charlotte Marton egy fiatal csődeljárásokkal foglalkozó szakember. Decemberben cége kiküldi Svédországba, hogy bezárasson egy fajátékokat gyártó céget, amely évek óta a csőd szélén áll. Megismerkedik Martial-lel, a vállalat vezérigazgatójával, aki nagyratörő vágyaival és azzal, ahogy elhunyt testvérének gyermekeit neveli, leveszi a nőt a lábáról...

Nézd meg a Youtubeon! 






A karácsony mentőakció


Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.




Jelenleg játsszák a magyar mozik! Esetleg ez lehet az egyik program a gyerekekkel a téli szünetben.


Karácsonyi krónikák


A testvérpár, Kate és Teddy Pierce idén meg akarják lesni a Télapót - ám a csíny végül olyan kalandokba sodorja őket, amelyekről a legtöbb gyerek még csak álmodni sem mert eddig. De ha a Karácsonyt meg kell menteni, akkor minden dolgos kézre szükség lesz.



Aki előfizetett a Netflixre, már nézheti is!




Karácsony a kastélyban


Jules Daly (Katie McGrath) egyedül neveli árván maradt unokahúgát, Maddie-t (Leilah de Meza) és kamasz unokaöccsét, a mindig dühös Milót (Travis Turner), akivel egyre több probléma van az iskolában. Az amúgy is nehéz helyzetben lévő Jules-t újabb sorscsapás éri, amikor felmondják az állását. Az összeomlás küszöbén váratlanul megjelenik a milliomos nagybácsi komornyikja, hogy meghívja a családot az európai kastélyába karácsonyra. Castlebury hercege, Edward bácsi (Roger Moore) azonban megkeseredett öregúr, aki ki nem állhatja a zajos gyerekeket. Jules félve lép be a fényes kastélyba, ahol belebotlik a sármos Ashton hercegbe (Sam Heughan).


Nézd meg a Youtubeon! 






A tél hercege


Maggie tündérmese közepébe csöppen az európai nyaralása során, amikor találkozik egy jóképű helybélivel. Kiderül, hogy az ifjú valójában herceg, akiből hamarosan király lesz. Az anyja persze rossz szemmel nézi fia és a turistalány románcát.
Miközben egy last-minute európai nyaraláson van, a fiatal Maggie egy valódi tündérmese közepén találja magát. Az egész egy jóképű helybélivel való véletlen találkozással kezdődött, és még ki tudja, hová fejlődik a dolog. A helyzet azonban egyre bonyolultabbá válik, amikor Maggie rájön, hogy az ifjú valójában egy igazi herceg, akiből hamarosan országának királya lesz. Természetesen az anyja rossz szemmel nézi a hercegi fiacskája és a turistalány romantikus kapcsolatát.


Nézd meg a Youtubeon! 




Naughty or nice – Ördög vagy angyal?


Krissy Kringle számára egy nap különleges küldemény érkezik. Egy könyv. De nem akármilyen, hanem a Télapó egy igen különleges könyve. Krissy eleinte kirobbanó örömmel fogadja a dolgot, azonban hamar rájön, hogy mint minden erő, ez is veszélyeket rejt magában.

Nézd meg az Indavideon!




The Princess Switch


„Mark Twain klasszikusán, a Koldus és királyfin alapul. A romantikus vígjáték egy hercegnőről és egy közrendűről szól, akik helyet cserélnek, miután felfedezik, hogy teljesen ugyanúgy néznek ki. De a dolgok elég bonyolulttá válnak, amikor mindketten beleszeretnek egy olyan férfiba, aki nem tudja, kik is ők valójában." (forrás: http://www.deszy-konyv.hu/2018/11/befutott-vanessa-hudgens-hercegnos.html )

Íme az előzetes:



Aki tud angolul, már meg is nézheti a Netflixen vagy pedig a Youtubeon:




A March testvérek karácsonya


A March testvérek karácsonya című filmben a négy lánytestvér szeretné értékesíteni a családi otthont, ám felbukkan egy romantikus fiú a szomszédból, egy korábbi szerető és egy új ismerős, aki mindent összezavar...




Karácsony kis szépséghibával


Joy megpróbál segíteni az apjának, Bobnak, hogy egybentartsa a családot az anyja halála után. Bár csak 15 éves, egyfajta anyapótlék próbál lenni két testvére számára. Minden nap, amikor átnéz az utcán, Wellmanék tökéletes házát és családját látja. Egy furcsa baleset után Joy arra ébred, hogy ő is a Wellman családhoz tartozik, egy új anyával, apával és testvérrel. Úgy tűnik, az élete jobb lett, míg Bobé és a régi testvérei rosszra fordult. Idővel azonban hiányozni kezd neki a régi élete.


Nézd meg a Youtubeon!




Veszélyben az Északi-sark: Karácsony miatt nyitva


Amikor Mackenzie Reed megörökli nagynénje szállodáját, az első dolog, ami eszébe jut, hogy eladja. Aztán mégis úgy dönt, hogy felújítja azt. A személyzet menedzselése, és a vendégekkel foglalkozás azonban sokkal nagyobb kihívással jár, mint amire számított. És ekkor Mackenzie nem várt segítséget kap: Egy tündér és egy csapat manó érkezik a Mikulástól, hogy segítsenek a munkában, és ezzel egy időben segítsenek neki felfedezni néhány rejtett tehetséget a karácsony igazi jelentőségével együtt.





Karácsony megkoronázása


Miután kirúgják a cselédlányt az elegáns New York-i hotelből, Allie nevelőnői állást vállal a fiatal lány mellett, aki befolyásos európai család tagja és egy kastélyban él. Az érkezés után Allie megtudja, hogy a lány Theodora hercegnő, az apja pedig Maximillian, Winshire királya. Kiderül, hogy a hercegnő terrorizálja környezetét, és a helyzet csak rosszabbodott az anyja halála óta. Allie és Theodora azonban megtalálják a közös hangot, miközben a nevelőnő és a király is közel kerül egymáshoz.


Nézd meg a Youtubeon!




Karácsonyi ének, 2009.


Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akik magukkal viszik egy időutazásra. Szembesítik addigi kiábrándító életével, érzéketlenségével és hamarosan bekövetkező halálával. A fösvény és mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy átértékelje az életét, és nemcsak a saját, hanem környezete sorsát is megváltoztassa.




Ezt még én sem láttam, úgyhogy idén szeretném beiktatni a karácsonyi filmek közé!



A diótörő és a négy birodalom


Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.
E.T.A. Hoffman klasszikus történetéből a Csokoládé és az Egy kutya négy élete Oscar-díjra jelölt rendezője készített filmet a Disney legjobb hagyományaival. A karácsonykor érkező fantasy főszereplője az Alkonyat-sorozatban és a Csillagok közöttben feltűnt Mackenzie Foy, partnerei mások mellett az Oscar-díjra jelölt Keira Knightley, valamint az Oscar-díjas Helen Mirren és Morgan Freeman.




Én már láttam a moziban, és nekem eddig a kedvenc Diótörő feldolgozásom!



Jégvarázs


Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.








Olaf karácsonyi kalandja


Olaf csatlakozik Svenhez egy küldetésben a Walt Disney Animation Studios karácsonyi rövidfilmjében, az Olaf karácsonyi kalandjában, amiben feltűnik Anna, Elsa és Kristoff is. Az Emmy-díjas alkotópáros, Kevin Deters és Stevie Wermers-Skelton rendezésében és az Oscar-díjas Roy Conli (Hős6os) produceri közreműködésével készült animációs alkotásban felcsendülő eredeti dalokat Elyssa Samsel és Kate Anderson írta.






Pont karácsonykor


Egy fiatal pszichológus professzornőnek választania kell, hogy az ország másik végébe költözik egy álomállás miatt, vagy marad szülővárosában és hozzámegy álmai férfijához. Az előtte álló ködös decemberi éjszakán segítséget kap a döntésben valakitől, aki három évre előre megmutatja számára, melyik választásának mik lennének a következményei.


Nézd meg a Youtubeon!






Azért ha esetleg még valaki nem találkozott az elején említett kedvenceimmel, belinkelem ezeket is!



A Grincs, 2000.


Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, és kicsit túl anyagiasak is, viszont a maguk módján szimpatikusak. Imádják az ünnepeket. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben. Egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy, a család legkisebb azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt.






A Grincs, 2018.


Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével....
Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét? Decemberben kiderül!





Az öt legenda


A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak azonban már elege van ebből, és abból is, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda...






Karácsony Artúr



Hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. Így a saját szakállára beindít egy akciót, amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.





Remélem, találtok magatoknak benne néhány filmet, amit még nem láttatok és elnyeri majd a Ti tetszéseteket is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz