Kathryn Taylor: Fény ​a sötétségben (A Dunmore-kastély titkai 1.)






Fülszöveg

"Egy elvarázsolt vár, sötét titkok és heves vágyak
Mintha ismerné ezt a helyet… Lexie Cavendish, a fiatal lakberendezőnő a főnöke megbízásából Írország viharos északi vidékére utazik, hogy előkészítse a Dunmore-kastély felújítási munkálatait. Az egykor bizonyára méltóságteljes épületet és a környékét furcsán ismerősnek érzi. Lehet, hogy kisgyerekként már járt itt? Mivel szülők nélkül kellett felnőnie, régóta szeretne többet megtudni a múltjáról. Miközben lassanként visszatérnek az emlékei, gyötrelmes rémálmokkal próbál megküzdeni. Vigaszt és segítséget pedig éppen Grayson Fitzgeraldnál talál, aki a várkastély urának a fia, és Lexie főnökének a legnagyobb vetélytársa is egyben. De vajon tényleg megbízhat a férfiban? "









Értékelés

Még sosem olvastam az írónőtől, így izgatottan vártam, milyen élmény lesz. A fülszöveg megvett magának kilóra, szóval a marketing nagyon jó.
A kötet angolszász területen játszódik, méghozzá Írország festői tájaira kalauzol el minket a szerző. Régóta nagy vágyam, hogy eljussak Írországba, így szeretek erről a tájról, városokról olvasni, ezért kifejezetten tetszett, hogy a romos, kissé lepukkant Dunmore-kastély éppen ezen a vidéken fekszik.
A kastélyhoz tartozó falu kicsit Stars Hollow-ra emlékeztet: mindenki ismer mindenkit és mindenki tud mindenkiről mindent. A pletyka pedig csak úgy terjed a falucskában.

A történet nagy részét, – ahogy azt a fülszövegből is sejthetjük már, – rejtélyek sokasága teszi ki. Női főszereplőnk, Lexi belső építészként dolgozik egy ingatlanfejlesztőnél. Főnöke küldi Írországba, munkaügyben érkezik a Dunmore-kastélyhoz. Lexi egy fiatal nő, hányatatott gyerekkorral, sebekkel a múltból. Önbizalomhiánya néha már-már irritáló, de valahol érthető is egyben gyermekkori élményei miatt.  A történetben előkerülő titkok, rejtélyek hozzá és a múltjához, édesanyjához kapcsolódnak.
A másik főhős Grayson, aki szintén érzelmileg kemény gyermekkort élt meg, de ennek ellenére sikeres ember lett belőle, ugyanakkor érzelmileg sérült maradt. Ő tipikusan az a szereplő, akinek lehet drukkolni, hogy a szerelem által nyíljon ki, fejlődjön, változzon és mutassa meg azt a sok jót magában, amit a világ elől rejteget. A bonyodalmat Lexi és Grayson között több dolog is okozza: egyrészt, hogy Grayson Lexi főnökének vetélytársa; másrészt, hogy a kastély urának törvénytelen fia, harmadrészt, hogy a titkok valahogy őt is körüllengik.







Természetesen a két főhős először csipkelődik egymással, szinte már-már ellenségként tekintenek a másikra, de az írónő teret ad arra, hogy megismerkedjenek, ne pedig csak egyből egymásra másszanak. Persze az agy itt is tiltakozik, de a test és a szív nem hazudik.
Aki egy csupa romantika könyvre számít, az felejtse el, mert ez inkább egy nyomozós, rejtélyekkel teli sztori, némi romantikával fűszerezve. A történet tele van klisékkel, de ha csak egy könnyed olvasmányra vágyunk, akkor vegyük le a polcról. A történet során a szerző egyre jobban összezavar bennünket és a legizgalmasabb pillanatban csapja el a sztorit. Valahogy úgy éreztem, rengeteg információ árad felém, de közben valahogy még sincs kidolgozva rendesen sem a történet, sem pedig a karakterek. Tartok tőle, hogy sok dologra banális megoldásokat kapunk majd a folytatásban. Mindenesetre egyszer olvasósnak bejött.
A folytatást azért el fogok olvasni, mert kíváncsi vagyok, milyen zárást kanyarint a szerző a történetnek.



Borító

 Nekem a magyar és az eredeti borító is tetszik. Kellemes ránézni, gyönyörű és sejtelmes.





Köszönet az olvasás lehetőségéért a Kossuth Kiadónak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz