Könyvajánló rubin kategóriában :)

Arra gondoltam, hozok nektek egy kis ajánlót a Könyvmolyképző Kiadó rubin pöttyös kategóriájából. Mit szóltok hozzá? Remélem tetszeni fog :)


1. J. Lynn: Várok rád

Könyvmolyképző Kiadó, 2015.
496.oldal
Ára: 3499 Ft
Besorolás: romantikus, new adult
Eredeti cím: Wait for you



                 

"Vannak dolgok, amikre megéri várni...

A 19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét. 

Vannak dolgok, amiket meg kell élni… 

Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait. 
Vannak dolgok, amiket nem lehet elhallgatni...
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa? 
Vannak dolgok, amikért megéri harcolni…"




Borító: Szerintem nagyon találó, ahogyan a cím is jellemzi egyértelműen a sztorit.

Kinek ajánlom: Annak, aki szeretne egy olyan történetet, amibe szomorúság, nevetés, érzelmek, kaland, nehézségek és szerelem egyvelege vegyül.

Értékelés: Ez egy olyan történet, ami magával ragadott az első perctől kezdve. Nem tudtam letenni a könyvet, alig vártam, mi fog történni, alig vártam, mi történt Averyvel - és bár nem egy jó dolog - mégis sikerül feltápászkodni belőle, amiért hatalmas elismerés jár neki.

Csillag: 5/5

Kedvenc szereplő: Cam


Néhány idézet: 

"– Végeztél velem, vagy akarsz még úgy öltöztetni, mintha a saját, személyes Barbie babád lennék? 
– Csajszi, ha tényleg a Barbie babám lennél, akkor félmeztelenül szaladgálnál a házban."




"– Tudom, hogy néha nagyon nehéz velem. Nem ígérhetem, hogy ez lesz életed legsimább kapcsolata. 
– Szerintem, ami könnyű, abban nincs is élvezet."

Ja és aki nem tudná, igen, ez Jennifer L. Armentrout a Luxen sorozat szerzőjének a könyve ám :) Szóval Daemon rajongóknak kötelező :D 




2. K.A. Tucker: Tíz apró lélegzet

Könyvmolyképző Kiadó, 2014.
352 oldal
Ára: 2999 Ft
Besorolás: new adult, romantikus, lélektani
Eredeti cím: Ten Tiny Breaths

"Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.
Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödröcskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkre teheti."
Borító: Hihetetlenül magával ragadott, amikor először láttam.
Kinek ajánlom: Mint a rubin pöttyös kategória mindegyike, ez is egy traumatikus könyv, mégis boldog a befejezés.
Értékelés: El sem tudom képzelni, milyen nehéz lehet elveszíteni a szüleimet, ráadásul egy olyan balesetben, ahonnan én élve jövök ki. Biztosan nem bírnám feldolgozni. És akkor, hogy még a kishúgomról is gondoskodjak, az már végképp nem menne. Magamat sem tudnám összekaparni, vagy legalábbis nagyon sok idő után csak azt hiszem. Kacey hihetetlenül erős lány, aki csak a kishúgának szeretne jót és csak ő számít neki. Bár sok bonyodalom árán, de végül rátalál a szerelem és az örök boldogság.
Csillag: 5/5
Kedvenc szereplő: Trent
Idézet:
"-Most komolyan, sosem csináltad ezt még egyik barátodnak sem? - Trent megrántja a vállát. Még nagyjából három másodpercig bírja komoly képpel, majd egy ravaszkás mosoly elárulja. 
-Dehogynem, egy csomószor. De szerettem volna, ha egy kicsit végigtapogatsz."

"– Gondolj csak bele, a délutánunk teljesen máshogy is alakulhatott volna, ha nem zúzod darabokra a telefonodat – mondja, majd a szájába dugja a szívószálat. Látom perzselő tekintetében, milyen kifejezetten mocskos tervei vannak velem. 
(…) 
– Mit mondhatnék? Van némi problémám a dühkitöréseim kezelésével. 
A szája megrándul, mintha gondolkodna. 
– Találnod kéne valami módot arra. hogy kezeld ezt a problémád. 
– Már találtam. Úgy hívják, hogy homokzsákpüfölés. 
Játékosan felhúzza a szemöldökét. 
– Úgy néz ki, nem valami hatékony a módszered. 
Áthajolok a bárpulton, és rátámaszkodom a könyökömre. 
– És mit tanácsolsz, mit püföljek helyette?"

3. M. Leighton: Rajtad áll

Könyvmolyképző Kiadó, 2014.
264 oldal
Ára: 2999 Ft
Besorolás: erotikus, romantikus
Sorozat: Rossz fiúk
Eredeti cím: Down to you
"Amikor a főiskolás Olivia Townsend hazautazik, hogy segítsen édesapjának a munkájában, még nem is tudja elképzelni, micsoda bonyodalmakba keveredik majd. Cash és Nash Davenport, a két ikerfivér nagyon sokban különbözik egymástól, de egy dolog közös bennük: mindketten őrülten vágynak Oliviára. 
Cash veszélyes és ellenállhatatlanul vonzó, igazi rosszfiú, akinek a csókjai elfeledtetik Oliviával, hogy a tűzzel játszik. Nash sikeres, megbízható és szenvedélyes… és foglalt. De egyetlen, lágy érintése elfeledteti Oliviával, hogy máshoz tartozik. 
Ám Oliviára nagy meglepetés vár. A két fivérnek van egy titka, ami elől a lány jobban tenné, ha elfutna. Gyorsan és messzire… amíg nem késő."

Borító: Hát, elég szexi :)

Kinek ajánlom: mindenkinek, aki egy szexi csábítóról szeretne olvasni :)

Értékelés: Mi sem jobb, mint amikor két pasi vetélkedik egy nő kegyeiért...csak nehogy koppanjunk. Én koppantam, de nem árulok el részleteket, mert lelőném a poént :D Kíváncsian várom a folytatást, ugyanis annyit elárulhatok, a vége nem happy end.

Csillag: 5/5

Kedvenc szereplő: Cash

Idézet:

"– Csukd be a szájacskádat, mielőtt nem bírok magammal és megcsókollak, mert akkor aztán tényleg lesz okod az izgalomra."

"– Most láttam egy adást a Discovery-n. 
– Te a Discovery Channelt nézed? 
– Azt hát. 
– De miért? 
– Elvesztettem a távirányítót."

4. Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a véletlen

Könyvmolyképző Kiadó, 2014.
344 oldal
Ára: 2999 Ft
Besorolás: romantikus
Sorozat: Véletlen
Eredeti cím: The Coincidence of Callie & Kayden 
"Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre…"
Borító: imádom az esőt :)
Kinek ajánlom: Annak semmiképp sem, akinek gondot okoz a családon belüli vagy a nemi erőszakról olvasni!!! Nekem sem volt épp kellemes, de ki tudtam zárni valamennyire.
Értékelés: Ez a könyv egyszerre szívmelengető és egyben szívbemarkoló. Úgy éreztem – főleg a végénél – , hogy megszakad a szívem és mintha egy kéz markolászna belülről. Mindkettejük története borzasztó. A fiú, akit ver az apja, kisgyerek kora óta. És nem tud mit kezdeni a helyzettel, hiszen nem mer visszavágni. És a lány, akit megerőszakoltak 12 éves korában, és azóta nem tud túllépni mindazon a traumán, amit ez okozott neki. Ami érthető is. A furcsa az, hogy egyikőjük sem beszél a problémáiról. Szinte senkivel sem. Aztán szépen egymásra találnak megmentve a másikat. Vagy lehet, hogy egyikük mégsem megmenthető? Szép, de mégis szomorú történet két fiatalról, akiknek az élet szinte semmit jót nem adott, addig a pillanatig, amíg meg nem ismerik egymást. 
Csillag: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Seth
Idézet:
"– Csak azért, mert a világ tele van rossz dolgokkal, nekem még nem kell hagynom, hogy ez elszomorítson. – Mindig ezt hajtogatta nekem. – Megérdemlem a boldogságot."
"Callie szemében kihuny a fény, és készül megkerülni minket, ám Seth előrelép, és jól megmondja a magáét Daisynek. 
– Nem tudom, mire föl vagy úgy oda magadtól, kisanyám – közli. – Ha eltekintünk a push up-melltartódtól, a barnítós bőrödtől, a festett hajadtól meg a drága gönceidtől, akkor csak egy kissé dagi csaj vagy, irtó rémes orrplasztikával."

Ha tetszett az első, olvasd el a másodikat is :) 





5. Nicole Williams: Zuhanás

Könyvmolyképző Kiadó,  2015.
328 oldal
Ára: 2999 Ft
Besorolás: romantikus, new adult
Sorozat: Zuhanás
Eredeti cím: Crash

"Lucy nem éppen arról álmodott, hogy új iskolában kezdje az utolsó évet. Arról pedig pláne nem, hogy a gimi rosszfiúja, Jude Ryder leribancozza az első napon. De csak a céljára összpontosít. Balerina szeretne lenni, s nem hagyja, hogy bármi az útjába álljon ennek megvalósításakor. Egészen addig, amíg újra Jude-ba nem botlik. 
Jude-nak priusza van – igazi priusza – ami hosszabb, mint egy végzős záró dolgozat, és hangulatingadozása, ami kellemes társaságból hirtelen veszélyessé változtatja. A nevét isten tudja, hány lány sóhajtotta, kiabálta és átkozta. Olyan, mint egy halálos betegség, amit arra teremtettek, hogy tönkretegye a Lucy-féle lányok életét. És ezt el is mondja neki. De míg a pletykák féktelenül terjednek, és jó hírnevek tipródnak a sárba, Lucy nem figyel Jude figyelmeztető szavára. Tragédia készülődik?"

Borító: Tetszik, tetszik, de azért ez jobban :) 

Kinek ajánlom: vicces beszólások, kellő komolyság, balett, rossz fiú, dráma, kell ennél több?

Értékelés: Hogy őszinte legyek, amikor elolvastam a könyv hátulján az ismertetőt, és megláttam, hogy Lucy balettozik, már nem is érdekelt a sztori többi része. Kislány koromban én is balettoztam, nagy szenvedélyem volt, ezért a balettos történeteket is szeretem. Ebben a sztoriban azért viszonylag sok szerepet kap ez a szál is, így nekem telitalálat volt :)

Csillag: 5/5

Kedvenc szereplő: szerettem Lucyt is és Judot is 

Idézet:  
"Ez az ember volt a terelés pápája, császára és istene. Kár, hogy éppen a szarságon átlátás királynőjével, szentanyjával és császárnőjével került szembe."

"Nem volt hozzá szükségem a számtalan lány által aláírt petícióra, akiket megszédített és faképnél hagyott, hogy tudjam: ez a srác egyenes utat jelent valamihez, ami legrosszabb esetben nem kívánt terhességgel, legjobb esetben pedig összetört szívvel végződik."

6. A. Meredith Walters: Utánad a sötétbe

Könyvmolyképző Kiadó, 2014.
408 oldal
Ára: 3299 Ft
Besorolás: romantikus, new adult
Eredeti cím: Find you in the dark

"Maggie Young maga volt a hétköznapiság.
Átlagos barátok, átlagos szülők, átlagos eredmények… hétköznapi élet.
Aztán jött A Fiú.
Clayton Reed a múltja elől menekült, démonjaival a nyomában, amik bármikor leteríthetik. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.
Aztán jött A Lány.
Maggie abban hitt, hogy a szerelmük majd mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és minden helyrejön zavaros életében.
Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen.
De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben.
Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned."

Borító: Nem rossz.
Kinek ajánlom: annak aki meg tud birkózni az ilyen mélységű, sötét könyvekkel.
Értékelés: Jól mondták: ez a könyv egy érzelmi hullámvasút. Egyszerre volt nyomasztó és reményt keltő. Nem tudom, létezik-e ilyen szerelem a valóságban, vagy csak a könyvekben, de hihetetlen. Ez a könyv bebizonyítja, hogy a szerelem lehet mentőöv. 
Szerethető volt számomra a történet, ugyanakkor elborzasztott, hogy a lány nem látta a ködön át a valóságot. Talán ha előbb ráeszmél, előbb kaphatott volna segítséget a fiú. 
Mindenesetre csak erős idegzetűeknek ajánlom, mert voltak benne hihetetlenül nyomasztó, depresszív részek, ennek ellenére egy hihetetlenül tanulságos könyvnek gondolom.


Csillag 5/ 4,5

Kedvenc szereplő: nincs

Idézet:
"– Hölgyem… mesésen fest – mondta, és fel-alá járatta a szemét rajtam. 
Nevetve oldalba könyököltem. 
– Ön pedig, uram, szédítő ebben a szilvalekvárszínű öltönyben. 
Clay lesimította a ruháját. 
– Ez nem szilvalekvár, hanem, úgy vélem, a mókusbarna egy elbűvölő árnyalata."


"Felitatni, sikálni, feltörölni. Ez a feladatom. Fel kell itatnom a kapcsolatunk viharos szenvedélyét. El kell törölnöm a haragot, a fájdalmat, a félelmet. Végül tisztára kell sikálnom mindent, hogy rájöjjek, hogyan leszek képes újra talpra állni."

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem