Katie Ashley: A javaslat

Ulpius-ház, 2014.
332 oldal
Ára: 3499 Ft
Besorolás: romantikus, erotikus
Eredeti cím: The Proposal

"Az Aidan árulását követő hetekben Emma minden tőle telhetőt megtesz, hogy továbblépjen. Figyelmen kívül hagyja a férfi számtalan üzenetét, a virágokat, mert nem biztos benne, hogy szeretné, ha Aidan visszahódítaná. Ám Aidan nem adja fel harc nélkül – legalábbis addig semmiképpen, míg Emma nem engedi, hogy fellebbentse a fátylat a múltjáról, arról az eseményről, amely miatt retteg az elköteleződéstől.
A sors azonban közbeszól: a koraszülés veszélye miatt Emma szigorú ágynyugalomra kényszerül két hétre. Aidan meglepő javaslattal áll elő: mivel be akarja bizonyítani, hogy szereti Emmát és születendő gyermeküket, és kész kötelezettséget vállalni, szabadságot vesz ki, hogy gondoskodhasson a lányról. Emma vonakodva beleegyezik, bár magában megesküszik, hogy távolságtartó lesz.
Noha meghatja Aidan figyelmessége és szeretetteljes gyengédsége, elbizonytalanodik, amikor a sürgősségi osztály orvosa, Alpesh „Pesh” Nadeen udvarolni kezd neki. Peshben megvan minden, amire Emma vágyik egy férfiban: sikeres, stabil, kész megállapodni, vállalni a férj és az apa szerepét. Szeretné elnyerni Emma szívét, ám a lány nem biztos benne, hogy képes nekiadni.
Mert lehetséges, hogy a szíve még mindig azé a férfié, aki összetörte azt – azé, aki oly kétségbeesetten próbálja visszahódítani."
A történet ott veszi fel a fonalat, hogy Emma várandós, Aiden beijedt, így elkövetett egy hatalmas baklövést, ami miatt szakítanak. Emma hallani sem akar a férfiról, Aiden viszont gőzerővel próbálkozik. Mindezek ellenére Emma továbbra is tartja a kapcsolatot Aiden családjával. Éppen Aiden édesapjával bingózik, amikor a férfi rosszul lesz, kórházba kerül, ez pedig lehetőség arra, hogy főszereplőink újra egymás közelébe kerüljenek. Emmát a sok stressz miatt ágynyugalomra ítélik, Aiden pedig felajánlja, költözzön hozzá, mert szeretne gondoskodni róla. Persze a férfi így szeretné visszahódítani és rábírni a nőt arra, hogy megbocsásson. Emma persze nem adja könnyen magát, mindenáron rá akarja bírni a férfit, hogy kimondja az "sz" betűs szót, Aiden pedig inkább a tetteivel próbál bizonyítani. 
"- Gondolkozz! Mit szeretnél jobban? Szavakat, amelyeket könnyedén kimond, de bármikor ugyanolyan könnyedén vissza is szívhat, vagy tetteket?"

Borító: Ebben sincs semmi különleges, viszont a "törődés" szó jut az eszembe róla, ahogy ránézek.
Értékelés: Ahogy az előző kötet, úgy ez is könnyen, gördülékenyen olvasható volt, viszont a történet egy kissé lapos. Ami nálam kivágta a biztosítékot, az Emma és Pesh "kapcsolata" volt, ugyanis nem hinném, hogy egy várandós, összetört szívű kismama, aki még mindig a gyermeke apjába szerelmes belekezdene egy kapcsolatba egy szinte vadidegennel. A probléma persze megint az, hogy nem képes magának sem bevallani a dolgokat és túllendülni rajta. Megspórolhatott volna magának egy csomó fájdalmat és idegeskedést, nekünk olvasóknak pedig a szenvedő szavakat. Mert oké, hogy Aiden megbántotta, és tényleg nem volt szép amit tett, de szerintem nem kellett volna ennyit kínoznia, hiszen annyira próbálkozott, annyi mindent tett érte.

Emma számomra túlságosan is szenvedő és nyavalygó volt, Aident viszont még jobban megkedveltem. 
Miután kibékülnek, a könyv átvált "mamipornóba", viszont igencsak furcsa dolgok vannak benne. Számos olyan pozitúrát ír le a könyv, amit nem hinném, hogy egy 7 hónapos terhes kismama meg tudna csinálni. Illetve nekem még az is fura és kicsit idegesítő volt, hogy Emma rászólt Aidenre, ha szexuális tartalmú vagy trágár beszédet alkalmazott, viszont rögtön utána vagy előtte ő maga a tetteiben tette mindezt. Nem igazán voltak benne humoros jelenetek (leszámítva, hogy Emma Aiden ölébe hányt), közel sem nevettem rajta annyit, mint az első részen. 
Valószínűleg ez belefért volna plusz 100-150 oldalba az előző kötetnél, de persze gondolom, így jobban megérte, és az olvasóknak is várniuk kellett. 
Jó volt, de nem az igazi, a lényeg, hogy szép volt a befejezés: megszületett Noah, Emma megkapta az "sz" betűs szót, sőt még többet is, és boldogan éltek, míg meg nem haltak...
Még valami: az én ismerőseim gyermekei nem beszéltek 8 hónaposan, szóval vagy ők a nem megfelelően fejlődőek, vagy az írónő túlzott egy kicsit :)
Csillag: 5/3
Kedvenc szereplő: Aiden maradt :)
Bepillantás a könyvbe: 
"– Emma néni! – szólalt meg Georgie, aki most újra visszamászott az ágyra. 
– Igen, édesem? 
– Azon tűnődtem, hogyan került Noah a pocakodba. 
– Nos, igen… 
– Anyu azt mondta, hogy Aidan bácsi babája, szóval hogyan dugta be oda? 
Emma szeme szinte kiguvadt, amikor felnézett Aidanre. 
– Nos, igen… 
Hirtelen John és Percy jelent meg az ajtóban. 
– Tudjátok, ez nekem is zavaros egy kicsit, szóval elmagyarázhatnátok mindnyájunknak – jegyezte meg John szemtelen vigyorral az arcán."


"– „Helyes vagyok, a mami is helyes, apu pedig…” – Felemelte a fejét, és Aidan szemébe nézett. 
– Apu szerencsés – fejezte be a férfi a mondatot."

"– Gyorsan, Georgie! – kiáltott fel Emma. 
Aidan derékon kapta a kisfiút, és visszatette Emma mellé. A lány megfogta Georgie kezét, és a hasára fektette. A gyerek szeme hatalmasra nyílt. 
– Aidan bácsi, Noah rugdossa a kezemet! 
Emma elvigyorodott. 
– Biztos tetszik neki a nevetésed, mert attól kezdett mocorogni, nem az elemlámpától. 
Georgie elvette a kezét, lehajolt, és puszit nyomott arra a pontra, ahol a rugdosást érezte. 
– Szeretlek, Noah!"




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem