Katie Ashley: Az ajánlat

Ulpius-ház, 2013.
332 oldal
Ára: 3499 Ft
Besorolás: romantikus, erotikus
Eredeti cím: The Proposition



"Harmincadik születésnapja közeledtével Emma Harrison rádöbben, hogy ketyeg a biológiai órája, és a herceg a fehér lovon még mindig sehol. Fogyatkoznak a lehetőségek, különösen most, hogy a legjobb barátja – egy meleg pasi – visszalépett, hogy spermadonor legyen. Persze ott van a spermabank, de Emma fél: mit lehet tudni, talán a sátán belekavarhat a dolgokba.
Aidan Fitzgerald, a megátalkodott nőcsábász rendszerint eléri, amit akar, különösen a hálószobában. Amikor a karácsonyi partin Emma elutasítja a közeledését, Aidan elhatározza, megszerzi a nőt, kerül, amibe kerül. Emma kínos helyzetét megismerve a férfi olyan javaslattal áll elő, mely mindkettejüknek jó lesz. Hajlandó vállalni a donor szerepét, de csakis természetes úton. Nem lévén elszánt pasivadász, sem az alkalmi szex híve, Emma ódzkodik az ötlettől, ám a férfi sármja és Emma anyaság utáni vágya győzedelmeskedik. A „gyermekgyártási” projekt azonban egyszer csak több lesz, mint fizikai aktusok sora. Aidan nem képes kisétálni a nő életéből, Emma meg kezdi úgy érezni, ez a férfi az igazi.
Most már csak egy kérdés maradt: képes-e Aidan megváltozni, olyanná válni, amilyennek Emma szeretné?"

Borító: Igazából semmi különleges nincs a borítóban, mégis arra csábított, hogy elolvassam :)
Kinek ajánlom: Annak ajánlom, aki szereti a romantikus történeteket, de szereti azt is ha kicsit évődnek a párok a sztoriban, és persze nem zárkózik el a szexi jelenetektől.
Értékelés: Az igazság az, hogy ez egy cseppet sem mindennapi történet. Eszembe nem jutna spermadonort keresni, hogy gyermeket szülhessek, de persze megértem azt is, Emma miért dönt így. A főszereplőink közt az első perctől kezdve működik a kémia - nem is kicsit - , bár Emma nem adja egykönnyen magát. Ami persze érthető, hiszen egy olyan szoknyapecér, mint Aiden nem biztos, hogy a megfelelő személy arra, hogy a gyermeke donorja legyen. Végül mégis beadja a derekát, mi pedig egyre jobban megismerhetjük őket, és a kezdetben játéknak induló szexből szép lassan kibontakozó érzelmek lesznek.
 Számomra a szereplők megkedvelhetők voltak. A történet is érdekes volt, nem olvastam még ilyet. Persze kicsit sablonos is, hisz mindketten szépek, helyesek, a férfi szoknyapecér, aki idővel megváltozik majd. Ami számomra kicsit zavaró volt, hogy Emmától folyton azt hallhatjuk, hogy nem akarja megváltoztatni Aident, mégis úton-útfélen, apró kis dolgokat belecsempészve rákényszeríti a megváltozás útjára, ami nem biztos, hogy rossz dolog, hiszen, ha az ember hosszú távra szeretne tervezni, akkor kell bizonyos kötöttség, csakhogy Aiden nem viseli túl jól a dolgot, ebből keletkezik némi ballépés, amivel a könyv végződik. Na már most, szerintem egyik könyvmoly sem szereti a függővéget, így én sem, de szerencsére rögtön rendelkezésemre állt a folytatás is, így nem okozott akkora szívfájdalmat, mintha hónapokat kellett volna rá várnom. 
Könnyed olvasmány, ami kikapcsol. Rengeteget nevettem rajta. Aiden különös fickó, Emma pedig szimpatikus karakter volt, leszámítva egy-két dolgot.  
Jó, elismerem, hogy kicsit furcsa volt számomra, hogy valaki spermadonort keres ahelyett, hogy megpróbálkozna még egyszer az igazi megtalálásával, de ez valószínűleg a menthetetlen romantika iránti fanatizmusom miatt van. :D
Ami zavaró volt, hogy voltak benne furcsaságok, pl.: Aiden lemondatja a titkárnőjével az összes megbeszélését, hogy Emmával lehessen, mert éppen ovulál, de aztán miután lezavarták a menetet, mégis elmegy a már LEMONDOTT megbeszélésre. Vagy, hogy amikor először találkozik Emma Aiden édesapjával, rosszul lesz a hús illatától és kirohan a füdőszobába. Na de előtte senki sem mutatta meg neki, hogy hol van, akkor honnan tudja?
Mindezek ellenére szerintem szerethető történet, és a romantika és az erotika is megfelelő egyensúlyt alkot. Nem túl csöpögős, de nem is szexelnek benne minden oldalon.
Csillag: 5/4
Kedvenc szereplő: Azt hiszem Aiden, minden hülyesége és ballépése ellenére is. Illetve még Casey-t is szerettem.

Belepillantás a könyvbe néhány idézettel:
"– Lássuk, jól értem-e. Csak azért eteted meg Masont, hogy lefeküdjem veled? 
– Szerintem mind a ketten jól járunk – Aidan lenézett Masonre, aki elégedetten evett. – És ő is."

"– Oké, fiú, ideje kimenni a levegőre. 
Beau el sem mozdult Emma mellől. Aidan elkeseredetten forgatta a szemét. – Kifelé! Azonnal! 
Emma megpuszilta a kutya fejét, és talpra állt. 
– Jobb lesz, ha kimész,mielőtt mindkettőnket bajba sodorsz – mondta, és a hátsó ajtó felé mutatott. 
Beau vonakodva elindult a konyhán keresztül, karmai kopogtak a parkettán. Aidan kinyitotta az ajtót, és kiengedte a kutyát az udvarra. Megcsóválta a fejét, mikor Beau egy pillangó után vetette magát. 
– Remek. Máris odavan érted."


"Fullasztó pánik ragadta magával, a tüdeje égni kezdett. Soha nem érzett még ilyesmit. Még az sem volt ehhez fogható, ami Amyhez kötötte. Az elmúlt hónapokban az érzelmek apró parázsból tomboló tűzzé változtak a szívében. És most az érzéseknek ez a pokla el akarta emészteni."

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem