Colleen Hoover: Reménytelen és Reményvesztett

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2014.
Oldalszám: 404. oldal
Ár: 2999 Ft
Eredeti cím: Hopeless
Eredeti kiadás: 2012.
Besorolás: New Adult

"Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?


Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.
A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…"

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2015.
Oldalszám: 376 oldal
Ár: 2999 Ft
Eredeti cím: Losing Hope
Eredeti kiadás: 2013.
Besorolás: New Adult

"Colleen Hoover, New York Times sikerlistás szerző valósággal megbabonázta olvasóit a Hopeless-szel. A történet egy hányatott sorsú lányról, Skyról szól, aki összetalálkozik rég elvesztett gyermekkori barátjával, Dean Holderrel. A fiú segít a sokkoló családi múlt feltárásában, így Sky végre elcsitíthatja magában a mély sebet hagyó emlékeket és érzéseket. 
A Hopeless Sky szemszögéből mutatta be az eseményeket, a Losing Hope pedig bepillantást enged Dean Holder történetébe, akit régóta kísért a kislány elvesztése. Úgy érzi, kudarcot vallott, amiért nem tudta őt megmenteni. Holder életét beárnyékolja a megbánás és a bűntudat. Sohasem hagyott fel Sky keresésével, mert úgy érzi: ha megtalálná, tovább tudna lépni végre. Arra viszont nem számított, hogy a találkozás pillanata még kínzóbb fájdalmat hoz. 
Holder a Losing Hope-ban meséli el, hogy a tizenhárom évvel korábbi események miként hatottak az ő és családja életére, s hogyan lett magányos küldetés számára a lány megmentése. A végleges gyógyulást azonban csak a Sky iránt érzett szerelem hozhatja el…"


Borítók: Mindegyik nagyon magával ragadó. És tetszik, hogy bár pöttyös könyv, nem sötét...végre! :)


Értékelés: Szerethető történet volt. Azért hozom egyszerre a két könyvről az értékelést, mert így sokkal egyszerűbb spoiler mentesen elmondani, mit is érzek a könyvekkel kapcsolatban.
Régóta szerettem volna már elolvasni, de valahogy mindig előtérbe került más. Aztán megszereztük a könyvtárba és egyből lecsaptam rá. 
Amikor elolvassuk a fülszöveget, illetve belekezdünk a történetbe arra gondolunk, hogy ez egy újabb klisés történet, olvastunk már ilyet. Mégis mitől más akkor?
Szerintem a szereplőktől. Hiszen számos ilyen vagy hasonlóan megrázó témájú könyvvel találkozhatunk mostanság, a szereplők mégis egyedivé teszik mindezt.
Sky egy szókimondó lány, aki ugyanakkor érzékeny is. Elnyomja magában múltjának kísértő darabjait, melyek idővel persze a felszínre kényszerülnek.
A legjobb barátnőjével Six-szel rengeteget szórakoznak, tipikus legjobb barátok, akik még akkor sem felejtik el egymást, amikor Six Olaszországba utazik. 
Aztán belép a képbe Holder, aki a tipikus álompasit testesíti meg. De amikor megismerjük, megtudhatjuk, hogy egy sötét titkokkal teli, érző szívű fiú lakozik a szépfiús külső mögött.
Az az igazság, hogy nekem a második rész sokkal jobban tetszett. Valahogy Dean szemszögéből olvasva a történetet sokkal érdekesebbnek, szívszorítóbbnak, ugyanakkor viccesebbnek is találtam. A "könnyek" mellett sokat nevettem a második könyv olvasása közben.
A múlt bugyrain kívül, kibontakozik szemünk előtt egy csodálatos szerelem is, amit öröm végignézni, a bosszantó és szomorú pillanatokkal együtt is.
Ha egy olyan olvasmányra vágysz, ami egyszerre könnyed és mázsás súlyú, akkor ez kell neked!

Csillag: 5/5

Kedvenc szereplő: Holder

Bepillantás a könyvekbe: 

"– Remélem szereted a spagettit húsgombóccal, mert azt kapsz. 
– Főzöl nekem? – kérdezi mögülem hitetlenkedve. 
– Tulajdonképpen magamnak főzök, de szívesen megkínállak, ha gondolod(…)"


"Foghatod a kezem, összekócolhatod a hajam, ehetjük összekulcsolt lábakkal a spagettit, de ma nem smárolunk. És talán holnap sem. Időre van szükségem. Biztos akarok lenni benne, hogy abban a pillanatban a legapróbb részletekig azt érzed majd, amit én. Mert azt akarom, hogy az első csókod a legszenzációsabb legyen az első csókok történetében."

"El kell gondolkodnom rajta, mit látok. Majdnem olyan, mint egy tévé. De a tévék nem szoktak vagy két méter széles helyet elfoglalni a falon. Ez az izé óriási. Ráirányítja a távirányítót, és a képernyő felvillan. 
– Hűha! Milyen hatalmas… 
– Ja, folyton ezt hallom csajoktól."

"– Mi történt az arcoddal? 
(…) 
– Összevesztem a járdával – közlöm. 
– Hűha, akkor biztos a járda húzta a rövidebbet! – nevet."



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem