Könyvtárban jártam :)



Bár köztudott tény, hogy könyvtárban dolgozom, gondoltam azért hozok egy posztot, hogy engem is megfertőzött a könyvtáros betegség. :) A héten 9 könyvvel jöttem haza. Szép lassan, apránként hoztam őket: egyik nap kettő, aztán megint 2 aztán 1, aztán meg egyből 4 :) Hát igen, azt hiszem, hogy ez addig élni fog, míg könyvtárban dolgozom (szóval remélem nyugdíjas koromig)


Nézzük mik is ezek!



1.Tudor Hushpush / alias J. K. Rowling: A kviddics évszázadai

Hihetetlen, de még sosem olvastam sem A kviddics évszázadait, sem a Legendás lények és megfigyelésük című könyvet, sem pedig Bogar Bard meséit, amitől kicsit lelkiismeret furdalásom van, hisz hatalmas HP fan vagyok, így most gyorsan bepótolom! J

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2001.
Oldalszám: 64. oldal
Ára:490 Ft – 14 sarló 3 knút J (az új kiadás 1980 Ft)
Eredeti cím: Quidditch Through the Ages 

"Ha önben valaha is felötlött a kérdés: honnan eredhet a cikesz, miként lett a játék elengedhetetlen tartozéka a gurkó, és miért díszíti ezüstszínű hentesbárd a Wigtown Wanderers vérvörös kviddicstalárját – nos, ha mindez érdekli, nem nélkülözheti a Kviddics évszázadai című kézikönyvet. Ez az exkluzív kiadás a roxforti iskolai könyvtár tulajdonában lévő példány másolata, egy köteté, amelyet a diákok talán a leggyakrabban kölcsönöznek ki a sok-sokezer kötet közül.
A kötet megvásárlásával a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta küzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban. Egy olyan munka részese lesz tehát, kedves vásárló és olvasó, amely még a cikeszt három és fél perc után elkapó Roderick Plumton 1921-es teljesítményénél is bámulatra méltóbb.
Albus Dumbledore"

2. Göthe Salmander/alias J.K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2001.
Oldalszám: 80. oldal
Ára: 490 Ft – 14 sarló 3 knút J (az új kiadás 1980Ft)
Eredeti cím: Fantastic Beats & Where to Find Them

„Minden valamirevaló mágusháztartásban megtalálható a Legendás állatok és megfigyelésük egy példánya. Most – de csakis egy adott ideig – a mugli olvasóknak is lehetőségük lesz arra, hogy megtudják: hol él a quintaped, mivel táplálkozik a puffskein és miért nem tanácsos knarlok számára kint hagyni bármilyen élelmet.
A kötet megvásárlásával ön a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta küzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban. Egy olyan munka részese lesz tehát, kedves vásárló és olvasó, amely csodásabb bármilyen varázslatnál. Ha ezt nem így érezné, csak abban reménykedhetek, hogy ha netán Mantikór támadna önre, az arra járó varázslók kegyesebbek lesznek önhöz.
Albus Dumbledore”

3. J.K. Rowling: Bogar Bard meséi

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2007-2008.
Oldalszám: 128 oldal
Ára: 1980 Ft (most 2490 Ft)
Eredeti cím: The tales of Beedle the bard

„Ki ne ismerné Bogar bárd meséit? Hiszen e könyv minden valamirevaló varázslócsaládban ott van a gyerekek könyvespolcán, ugyanúgy, ahogy a mugliknál (vagyis a varázstalan népeknél) a Grimm mesék.
Bogar bárd itt olvasható öt meséjének mind megvan a maga mágusa, varázslója, s mindegyik más-más módon szórakoztat, nevettet vagy emlékezik meg halálos veszedelmekről.
Albus Dumbledorenak – A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola legendás igazgatójának – a mesékhez fűzött kommentárjai még élvezetesebbé teszik az olvasást, varázslók és muglik számára egyaránt.
Egy különleges és varázslatos kötet a szerző, J.K. Rowling rajzaival.”
4. Marc Shapiro: J.K. Rowling Az igazi varázsló – Harry Potter megteremtője

Érdekesnek találtam, és hát Harry Potterhez kapcsolódik, és hát jöhet minden, ami Harry Potter! J

Kiadó: Gold Book


Kiadás éve: 2007.
Oldalszám: 224 oldal
Ár: 1999 Ft
Eredeti cím: J.K. Rowling – The Wizard Behind Harry Potter

J. K. Rowling híressé válásának szívmelengető története – és válaszok a Harry Potter-rajongók legégetőbb kérdéseire! Harry Pottert az egész világon imádják, akárcsak teremtőjét. Joanne Kathleen (J. K.) Rowling igazi varázsló, olyan asszony, aki képes élethűen felidézni gyermekkorát, és megragadni azt a vad, csodás, nehéz korszakot – s épp ez a képessége az, amitől teremtménye, Harry Potter annyira valóságosnak tűnik. Ebben a sok mindent feltáró könyvben a Harry Potter-sorozat rajongói úgy láthatják kedvenc szerzőjüket, ahogyan korábban még soha. A csodálatos képzelőerővel rendelkező, társai közül kissé kilógó gyerekből egyedülálló anya lett, szinte emberfeletti felelősséggel a vállán. J. K. Rowling története csodálatos lehetőség a felnőtteknek és a gyerekeknek, hogy együtt élvezzenek egy szívmelengető, varázslatos történetet. Attól, hogy megismerjük J. K. Rowlingot és azt, hogyan írta meg a világ egyik legnépszerűbb sorozatát, nem fog megváltozni a Harry Potterről alkotott véleményünk. De a J. K. Rowling: Az igazi varázsló kétségtelenül feltár egy másik történetet a regényeké mögött. Sőt az új ismeretek csak fokozni fogják az élvezetet, amikor legközelebb beülünk a fotelba, vagy lefekszünk az ágyba, magunkra húzzuk a takarót… és ismét eltűnünk Harry Potter világában.

5. E. Lockhart: A hazudósok

Már a fülszöveget is érdekesnek találtam, hát a sztori meg…fantasztikus!!! Pár nap alatt kivégeztem! Az értékelés pedig hamarosan érkezik! J

Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2015.
Oldalszám: 248 oldal
Ár:2990 Ft
Eredeti cím: We Were Liars
Besorolás: ifjúsági regény

Egy gyönyörű és előkelő család. 
Egy magánsziget. 
Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi.
Egy négyfős baráti kör – a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz. 
Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok. 
Hazugságok hazugságok hátán. 
Igaz szerelem. 
Az igazság.


A hazudósok a többszörös díjnyertes író, E. Lockhart új, modern, intelligens, titokzatos regénye. 
Olvasd el! 
És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, csak HAZUDJ!”


6. Anne Percin: Hogy tol el (jól) a nyarad

Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy elolvassam, hisz nem igen olvastam fiú szemszöges könyvet!

Kiadó: Könyvmolyképző


Kiadás éve: 2013.
Oldalszám: 205 oldal
Ár: 1999 Ft
Eredeti cím:Comment (bien) rater ses vacances
Sorozat: Hogy told el…
Besorolás: vörös pöttyös, ifjúsági regény

Idén nyáron Maxime már 17 éves, ezért esze ágában sincs a szüleivel menni nyaralni. Inkább itthon marad a nagymamájával, hogy kedvére punnyadhasson a számítógép előtt. Csakhogy a dolgok egy váratlan esemény következtében egyáltalán nem úgy alakulnak, ahogy ő elképzelte. Szédületes napok elé néz! Ez a nyári szünet garantáltan más lesz, mint a többi(eké). 


Fergeteges (olykor vitriolos) humorú könyv egy kamaszfiú felelősségvállalásáról, 

felnőtté éréséről, 

egy szégyenlős első szerelem kibontakozásáról. 

NEM CSAK FIÚKNAK! 
De nekik is.”


7. Anne Percin: Hogy intézd (el jól) a love storyd

Gondoltam, az első rész tetszeni fog, miért ne hozzam el a másodikat is magammal? Ne árválkodjon már ott a polcon egyedül :D


Kiadó: Könyvmolyképző


Kiadás éve: 2014.
Oldalszám: 207 oldal
Ár: 1999Ft
Eredeti cím: Comment (bien) gérer sa love story
Besorolás: vörös pöttyös, ifjúsági regény
Sorozat: Hogy told el…

„A Hogy told el (jól) a nyarad főhőse, Maxime, visszatér! Rendhagyó „nyaralása” után látszólag mindene megvan ahhoz, hogy egy fantasztikus év elé nézzen: gitár, álmai okostelefonja, s főleg, FŐLEG, szerelmes a nála idősebb Natachába, akivel viszont csak egyetlen közös pontja van: az öntörvényűsége. A pechsorozat azonban most sem marad el: miután megtapasztalja a rockpróba örömeit egy kukatárolóban, szerelmével váratlan jeges fürdőt vesz egy párizsi szökőkútban, majd korrepetitornak szegődik egy autista tini mellé, közben pedig jól összekuszálja az érzelmi életét. S mikor végre kibogozza a szálakat, a smartphone (és egy újabb zsaru) képében beüt a mennykő…

8. Jenny Han: A nyár amikor megszépültem

A trilógiát már olvastam, de szeretnék hozni nektek a blogra egy bejegyzést róla, így felfrissítem az olvasmányaimat, hogy pontos legyen az értékelés! J

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014.
Oldalszám: 256 oldal
Ár:3299 (kemény); 2499 (puha)
Eredeti cím: The summer I turned pretty
Sorozat: Nyár-trilógia
Besorolás: vörös pöttyös, ifjúsági regény

Ahogy beköszönt a nyár, Belly maga mögött hagyja az iskolai életét, és Cousins Beachre menekül, oda, ahol élete minden eddigi nyarát töltötte. A nyaralóban nemcsak otthon érzi magát, távol az otthontól, de a számára legkedvesebb emberek veszik körül: Susannah, édesanyja legjobb barátnője a fiaival, Conraddal és Jeremiah-val. Belly azóta üldözi a szerelmével Conradot, amióta az eszét tudja, de mindennél jobban reménykedik abban, hogy ez a nyár más lesz, mint a többi. Bár megjelenik egy új srác, Cam, aki egy kicsit elvonja a figyelmét, és Conrad testvére, Jeremiah is sóvárgó pillantásokat vet rá, Belly szíve már Conradé. Vajon a fiú is neki szánja az övét? Tényleg olyan nyár áll előttük, amely mindent megváltoztat?”
9. Jenny Han: Nincs nyár nélküled

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014.
Oldalszám: 261 oldal
Ár: 2499 Ft (puha); 3299 Ft(kemény)
Eredeti cím: It’s not summer without you
Sorozat: Nyár-trilógia
Besorolás: vörös pöttyös, ifjúsági regény

Belly eddig minden egyes nyarát Cousins Beachen töltötte, élete azonban most fordulóponthoz érkezett. Mivel Conraddal való rövid kapcsolata gyászos véget ért a télen, életében először otthon fogja tölteni a nyarat. Legjobb barátnője, Taylor remek tervekkel áll elő: hajókázás, sütkérezés a medence partján, új fiúk, akikre rá lehet kattanni. De amikor Jeremiah felhívja a hírrel, hogy Conrad eltűnt, látszólag minden a nyaraló felé viszi Bellyt. Vajon még egy nyarat eltölt azzal, hogy Conrad után fut, vagy végre képes lesz elengedni a fiút?

10.  Nicolas Barreau: A nő mosolya

Ezt a könyvet kizárólag azért kezdtem el olvasni, mert Párizsban játszódik és imádom a borítóját! J

Kiadó: Park Kiadó
Kiadás éve: 2014.
Oldalszám: 286 oldal
Ár:2900 Ft
Eredeti cím: Das Lacheln der Frauen
Besorolás: romantikus regény, francia irodalom

Véletlenek pedig nincsenek! – vallja Aurélie Bredin, aki édesapja halála után átveszi egy kis párizsi étterem irányítását. Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan: A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha… 


Nem, ilyen nincs! Aurélie elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie a regény írójával. Csakhogy próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, mígnem egy szép napon az író levele a postaládájába pottyan. Találkozásuk azonban egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte…”





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági