Nigella Lawson: Nigella ​asztalánál - Az otthoni főzés öröme

 


Itt megrendelheted (most 50 % kedvezménnyel)


„A könyvben olyan ételek szerepelnek, amelyeket a saját konyhámban, az otthonom kényelmében szoktam készíteni, és nap mint nap a családom – és immár az olvasók – asztalára kerülnek. Ezek a fogások azt az ízvilágot tükrözik, amelyet mindig is szerettem. Nem igényelnek olyan technológiát, tudást vagy szakértelmet, amivel egy egyszerű halandó ne rendelkezne. Az élet épp elég bonyolult – legalább a főzés legyen egyszerű.”

Nigella Lawson


 


Évek óta kedvelem Nigellát és a műsorát. Imádom azt, ahogy főz, amilyen élvezettel teszi ezt, és amennyire oda van az ételekért. Amikor megkóstolja a főztjét, olyan mintha kajapornót néznénk, szinte látni az ízek okozta gyönyört az arcán.

Az érdeklődésem akkor érte el a legfelső fokát, amikor megtudtam, hogy több ezer kötetes szakácskönyv gyűjteménye van. Hogy mi? Igen, több ezer. Szóval hölgyeim és uraim, Nigella nem a levegőbe beszél, tudja mi fán terem a főzés!

Mindig bennem van a félsz, amikor egy külföldi szakácskönyvet átültetnek magyar formájába, hiszen akaratlanul is lesznek benne olyan alapanyagok, amiket itthon aztán még a fővárosban sem lehet beszerezni, nemhogy egy kisvárosban. Azonban ebben a kötetben ennek ellenére rengeteg elkészíthető recept található. Ráadásul többségük könnyen és hamar megfőzhető/megsüthető, így nem kell órákig a konyhában robotolnunk, és közben még ínycsiklandó ételt is tehetünk az asztalra.

A kötetben ugyanúgy megtalálhatók a húsimádók receptjei, mint a vegánoké. Bár jobban tetszett volna, ha kicsit tagoltabbak a receptek (reggeli, ebéd, vacsora, desszertek például külön csokorba gyűjtve). De igazából ez sem zavaró, csak hogy mondjak már valami negatívumot is.




A ráadás pedig a szövegek. Olyanok, amilyen Nigella maga: vicces, kedves, ugyanakkor bátorító, bohókás és gondoskodó is. Pontosan megfogalmazza az instrukciókat, gondosan odafigyel a részletekre, miközben érzed a megfogalmazáson, hogy nincs kőbe vésve semmi sem, ezek csak tanácsok. Csináld úgy, ahogy te szeretnéd, a lényeg, hogy élvezd!

Az biztos, hogy sokszor elő fogom venni még, és mindenképpen bekerül majd a saját konyhámba a szakácskönyvek polcára.




Köszönet az olvasás lehetőségéért a Kossuth Kiadónak!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz