"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem

 


„Barátokból lett szerelmesekről szóló TikTok-szenzáció, az év romkomja

Örökre barátok maradunk?

Bree Camden titkolja, hogy reménytelenül szerelmes legjobb barátjába, Nathan Donelsonba, aki mellesleg az NFL, az észak-amerikai futball liga legendás játékosa.

De ez Bree legkisebb problémája. Egy autóbaleset következtében már soha nem lehet belőle balerina, úgyhogy táncstúdiót nyitott – és továbbra is nyitva tartaná, ha sikerül kiköhögnie a bérleti díjat.

Amikor Nathan a segítségére siet, és megvásárolja az egész épületet, Bree örülhetne, de ő még mindig nem boldog. Felhajt egy-két tequilát – jó, talán többet, mint kettő –, és legmélyebb, legsötétebb titkait elkotyogja egy TMZ riporternek.

Miután a videó virális lett, az egész világ azt hiszi, Nathan és Bree egy párt alkotnak. Ők a tökéletes pár. És Nathan sajtósának támad egy ötlete, ami Bree-nek is anyagi biztonságot jelenthet.

Mi a bökkenő? Úgy kell tenniük, mintha szerelmesek lennének egymásba. Három. Teljes. Hétig.

Most van itt a pillanat, hogy Bree végre előálljon titkolt érzelmeivel?

Lehetséges, hogy Nathan is palástolt valamit?”

 


Mindig is bírtam a barátságból lesz szerelem sztorikat, így amikor elolvastam a Csalóka szerelem fülszövegét, azonnal szimpatikus lett a kötet.

Fogalmam sincs, miért, de nagyon kedvelem az olyan történeteket, amiben amerikai focit és hokit játszanak a főszereplők.

Már a könyv elején kiderül, hogy mindkét fél gyengéd érzelmeket táplál a másik iránt, ugyanakkor nem mernek és soha nem is mertek nyitni egymás felé. Először azt gondoltam, ez üdítő változatosság azokhoz a történetekhez képest, ahol lassanként alakul át a barátság szerelemmé a két fél között. Azonban idővel ez az érzés megváltozott bennem, ugyanis ez azt eredményezte, hogy ugyanazokat a belső monológokat olvashattam 300 oldalon keresztül. A belső vívódások túl sokáig tartottak és szinte mindig ugyanarról szóltak, így kicsit unalmassá tették a történetet.




De Nathan próbálkozásai nagyon aranyosak voltak és úgy általában ő maga nagyon édes volt, ami furcsa kontrasztot alkot azzal, hogy egy nagydarab amerikai focis játékosról van szó. Néha már talán túlontúl tökéletesnek is tűnt, ami egy kicsit hihetetlenné tette számomra, hogy a valóságban létezhet ilyen férfi.

A kedvenc részem egyértelműen az volt, amikor a csapattársai hülyébbnél hülyébb tanácsokkal bombázták Nathan-t, és megszületett A LISTA!

Bree néha idegesített már, de közben meg mégis a szívemhez nőtt. Egy olyan nő, aki független akar lenni, egy baleset miatt kénytelen feladni az álmait, de megpróbálja kihozni a legtöbbet az egészből. A legpozitívabb tulajdonsága pedig, hogy mindig maga elé helyez másokat (bár azt hiszem, van egy határ, amikor ez már nem a legjobb tulajdonság). Én is nagyon szeretem a balettet, gyerekkoromban balettoztam is és dédelgettem olyan álmokat is, hogy príma balerina lesz belőlem, amikor felnövök. Az álom beteljesülése elmaradt, de a balett iránti szerelem azóta is ég bennem. Szerettem azokat a részeket, ahol icipicit bepillantást nyerhettem Bree életének ezen pillanataiba.




A szokásos romkomos fordulatok voltak a történetben, így nem igazán nyújtott újat, mégis valahogy kikapcsolt. Könnyed, szellemes történet, humoros mondatokkal, amiket olvasva néha hangosan felnevettem.

Ha egy könnyed, romantikus olvasmányt keresel, ami kikapcsol, megnevettet, de nem bánod, ha néha kicsit lelassul a sztori, akkor ez a neked való könyv. Vágj bele és ha van kedved, írd meg kommentben, hogy tetszett!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz