Tündérmesék földjén

Kiadó: Ventus Libro
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 512 oldal
Ár: 4500 Ft
Besorolás: mesekönyv
Moly.hu link


"Nyisd ki ezt a gyönyörűen illusztrált könyvet és repülj tündérszárnyakon a mesék világába! Jó és rossz tündérek népesítik be ezt a világot, amely tele van kalandokkal, csodákkal és csínytevésekkel. A klasszikus mesehősök történetei mellett a távoli tájak tündéreinek és manóinak varázslatai is feltárulnak előtted."

Nagy várakozással tekintettem erre a könyvre, mert nagyon szeretem a tündérmeséket. A tündérek az egyik kedvenc karaktereim a mesék világából.
Gyönyörűen illusztrált, vaskos mesekönyvet tarthattam a kezemben, amikor megkaptam a könyvet.
Nagyon szép könyv és strapabíró is, bár kissé nehéz tartani vastagsága miatt.
Tetszett benne, hogy a tartalomjegyzéknél feltüntették minden mesénél, hogy hány percet igényel az elmesélése, így könnyedén eldönthetjük, belefér-e az egész mese elolvasása elalvás előtt, vagy épp csak felcsigázzuk a gyerekeket a mese felével. 
Az is tetszett, hogy különböző részekre van osztva a könyv a mesék témája alapján. Pl.: Varázslatok és bűbájok, Gyerekek és tündérek, Csínyek és csodák stb.
Mivel többnyire 10-20 percet igénylő mesék találhatók a kötetben, így inkább 6-10 éves korosztálynak ajánlanám.
Mindegyik mese átdolgozás. Személyes kedvenceim a Csínyek és csodák "fejezetben" találhatóak a kötetből.
Bár néha az volt az érzésem, mintha egy-egy hosszabb meséből emeltek volna ki részleteket, úgy gondolom, aranyos mesék találhatóak ebben a kötetben. A tündérek továbbra is a kedvenc karaktereim maradnak, de valljuk be, Csingilinget nehéz felülmúlni!
Ajánlom a kötetet azon gyerekeknek és szüleiknek, akik szeretik a tündéreket, a tündérmeséket, és azoknak az olvasni szeretőknek, akik szintén szeretnének kicsit barangolni a tündérek világában.


Köszönet az olvasás lehetőségéért a Kossuth Kiadónak!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági