Karácsonyi könyvajánló

Forrás: Pinterest



Tavaly már ajánlottam nektek néhány könyvet ugyanígy karácsonyra. Akkor leírtam, mik azok, amiket igyekszem minden évben elolvasni karácsony előtt. Nem szeretném ismételni magam, így ezeket megtekinthetitek ide kattintva, ha kíváncsiak vagytok rá. Illetve egy ajándékötletes bejegyzés is született tavaly, ezt pedig ide kattintva nézhetitek meg.
Azonban mindenképp szerettem volna készíteni nektek idén is egy könyvajánlót, amivel hangolódhattok az ünnepekre, természetesen a teljesség igénye nélkül. Akkor lássuk is!



Forrás: Moly

A karácsony nagy könyve – 24 ünnepváró mese

„Amikor beköszönt a tél, és a levegőben hópelyhek kavarognak, eljön az ideje az esti kuckózásnak, a meséknek és a varázslatnak.
Könyvünk lapjain bátor gyerekek, beszélő állatok és a napkeleti bölcsek is megelevenednek. Találkozhatunk a Mikulással, a Kúsasszonyokkal és a Hókirálynővel. Sőt, bepillantást nyerhetünk a manók, óriások és tündérek világába.
A karácsony nagy könyve tökéletes társ az adventi időszakban ahhoz, hogy közösen várjuk a szeretet ünnepét.
24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek és még sokan mások.”



Forrás: Moly

Matt Haig: Az igazmondó Glimpi

Ezzel a kötettel én is tervezek hangolódni az ünnepre.

„Majd pirulsz és vidulsz és rossz viccen nevetsz,
és szaladsz és maradsz és szeretsz és feledsz.
Te döntesz, hogy telik veled az élet el,
úgy hajlik, mint hangod, amikor énekel.

Igazmondó Glimpinek, a Karácsony-trilógia egyik legnépszerűbb szereplőjének nehéz az élete, hiszen képtelen hazudni, és emiatt folyton bajba kerül. De ebben a könyvben Glimpi végre igazi otthonra talál!
Ez a vicces és szívmelengető mese az igaz barátságról, az őszinteségről, a kudarcok feldolgozásáról, de leginkább mégis az élet szépségéről szól, amit csakis mi teremthetünk meg a magunk számára.
Szabó T. Anna friss, szemtelen és könnyfakasztó fordításában.”



Forrás: Moly


Maja Lunde: Hónővér

Ezt a kötetet már hazahoztam a könyvtárból, és még karácsony előtt tervezem elolvasni.

„A 10 éves Noelnek a karácsony az év legszebb napja, amikor mézeskalács és narancs illata, a feldíszített karácsonyfa és a gyertyák fénye tölti be a lakást. De idén semmi sem olyan, mint máskor…

A Hónővér 24 részből álló, megható karácsonyi történet, amelyről így ír:
Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom. Szeretettel: Maja Lunde
A szerző felnőtteknek szóló, 32 nyelvre lefordított A méhek története c. regényével vált ismertté a magyar olvasók körében.”



Forrás: Moly

Mauri Kunnas - Tarja Kunnas:  Mikulás tizenkét ajándékot kap

Már olvastam a kötetet és nagyon aranyos kis történet. Amúgy is szeretem a szerzőpáros könyveit, de ezt különösen ajánlom az idei ünnepi hangolódásotokhoz.

„Mit is adhat egy manó Mikulásnak karácsonyra? Vili arra az elhatározásra jut, hogy tizenkét jó cselekedet igen különleges ajándék lenne. Sapkát kötni, kitakarítani Mikulás dolgozószobáját, korcsolyapályát csinálni az udvaron, az ajtó előtt Bár Vili meglepetései nem egészen úgy sülnek el, ahogyan tervezte, ajándékai mégiscsak Mikulásnak készültek – igaz kissé váratlan módon.”



Forrás: Moly


Catherine Rider: Csók Londonban

„Szerelem angol módra
London, egy héttel karácsony előtt. A 19 éves Jason Malone most először jár álmai városában. Ott akarja hagyni a jogi egyetemet, hogy színész lehessen. Az első lépés az úton az lenne, ha sikerülne ösztöndíjat szereznie a Royal Academy of Dramatic Artsra, de ahhoz el kell mennie egy meghallgatásra. Cassie Winternek elege van a színházból, a filmekből, meg úgy általában a színészkedésből. És ennek megvan az oka. Amikor Cassie és Jason összetalálkoznak A nyomorultak meghallgatásán, elhatározzák, hogy együtt fedezik fel Londont. Olyan meglepetések érik őket ez alatt a pár nap alatt, amilyenekre nem is számítottak.”



Forrás: Moly

Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában

Már a polcomon csücsül és csak arra vár, hogy kinyissam és elolvassam.

„A tizenhat éves Dylan Leigh élete akár normális is lehetne, ha nem Miss Mississippi volna a nővére, aki ráadásul épp házasodni készül. A szépséges Dusty egyáltalán nem hétköznapi módon találta meg az igazit, hanem a Herceg álruhában című valóságshow-ban.
A herceg, aki valójában csak egy lord, és erre Dylan rendszeresen emlékezeti nővérét, skót származású, ezért az esküvőt Skóciában tartják, és hogy a helyzet még különlegesebb legyen: karácsonykor. Dustyval ellentétben Dylan sokkal kevésbé viseli jól a nyilvánosságot, és azt, hogy a valóságshow producerei számára semmi sem szent, csak a nézettség. Ráadásul a jövőbeli anyós sem túl barátságos a nővérekkel, aki egyetlen fiacskájának másmilyen társat képzelt el. Még mielőtt az egész karácsonyi szünet rémálommá válna Dylan számára, megismerkedik az arisztokratikus külsejű kékszemű Jamie-vel. Lehet, hogy kibontakozó szerelmük csak egy újabb valóságshow kezdete lesz?”



Forrás: Moly

Leiner Laura: Mindig karácsony

„Karácsony. Káprázatos fények az utcákon, készülődés az ünnepekre, tolongó emberek a plázákban.
A bevásárlóközpont forgatagában, december 23-án három lány egymás mögé kerül a mozgólépcsőn, éppen akkor, amikor egy prank videónak köszönhetően 14:59 perckor hirtelen leáll a szerkezet.
A Mindig karácsony Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, sorsukat mégis ezernyi láthatatlan szál köti össze karácsonykor.”



Forrás: Moly


Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

„Josie Avery olyan remek eredménnyel végzi el a szakácsiskolát, hogy azonnal megkapja álmai állását: Anton séf legújabb seattle-i éttermében dolgozhat séfhelyettesként! Míg a vendéglő megnyit, Alaszkában vállal fél évre állást. A kisvárost egyedül komppal lehet megközelíteni, azt is csak a tél beállta előtt, utána egy maroknyi emberen kívül senki sem marad ott. Mégis áramlanak ide nyáron a turisták, hogy élvezzék a friss levegőt, a végtelen csillagos eget, horgásszanak és vadásszanak. Túravezetőjük az idősebb Jack, aki hamar Josie főztjének megszállottjává válik, és magával viszi a fogadóba a barátját, a fiatal és csendes Palmert is.
Onnantól Palmer és Josie minden szabadidejüket együtt töltik. Kirándulnak, áfonyát szednek, csillagokat bámulnak… és sokat csókolóznak. Palmer meg is kéri a lány kezét az utolsó együtt töltött estéjükön, ám őt várja Seattle, a karrierje, a családja. Bármennyire is megszerette Palmert, fel kell szállnia a hajnali legeslegutolsó kompra. Csakhogy elalszik…
Debbie Macomber ebben a csodálatos karácsonyi történetben Alaszkába repíti az olvasót, hogy megmutassa, a szerelem még a legeldugodtabb helyen is rátalálhat az emberre, még ha nem is számít rá.”



Forrás: Moly


Jenny Colgan: Karácsony a Piciny Csodák Pékségében

Egyszerűen imádom a borítóját…annyira karácsonyi! *-*

„Karácsony van a Cornwall partja melletti Mount Polbearne nevű faluban a család, a barátok és az ünneplés ideje.
Polly Waterford szeret a vállalkozásában, a Piciny Csodák Pékségében dolgozni, és az ünnepi időszak mindig arra ihleti, hogy valami különlegeset süssön a falubelieknek. Ennél jobban csak azt szereti, ha főnyeremény barátjával, Huckle-lal összebújhat. Ez a karácsony minden eddiginél jobbnak ígérkezik, de a dolgok nem mindig alakulnak terv szerint…
Amikor Polly legjobb barátnője, Kerensa előáll egy titokkal, amely fenyegeti azt az életet, amelyet Polly és Huckle együtt építettek fel, a jövő kezd bizonytalanná válni. Aztán felbukkan Polly múltjának egy szereplője, és ez még tovább bonyolítja a dolgokat. Polly általában vigaszra talál a munkájában, de most úgy érzi, hogy ez nem lesz elég.
Vajon sikerül-e elrendeznie mindent, és lehet-e még mindenkinek boldog karácsonya?”



Forrás: Moly


Amanda Prowse: Egyszemélyes karácsony

„Gyerekként Meg mindig a tökéletes karácsonyról álmodott…
Idén végre valóra válthatja az álmát a kisfia és maga számára. Lesz pulyka hagyományos ünnepi vacsora, egy ragyogó karácsonyfa és tűz a kandallóban. Kit érdekel, hogy nem áll mellette egy odaadó férj? Lucasszal kettesben is jól meglesznek.
Egy véletlen találkozás New Yorkban azonban minden tervét felborítja. Vajon megkapja Meg karácsonyra mindazt, amire mindig is vágyott? Vagy mégis egyedül kell töltenie az ünnepeket?”



Forrás: Moly


+1  Ellenállhatatlan karácsonyi finomságok

Gondoltam, azért teszek bele egy olyan könyvet is, ami hasznos az ünnepekre való készülődésben. Csodaszép a borítója és biztosan csudafinom recepteket találtok benne!

„Az adventi és karácsonyi időszak egyik legjobb része a süteménysütés, már maga a tervezgetés is élmény, míg az ember kitalálja, mit készít majd az ünnepekre. A Desszertleckék negyedik kötetében rengeteg remek ötletet adunk, legyen szó vendégváró falatról, mézeskalácsról vagy éppen ehető ajándékról. A Nők Lapja Konyhában, illetve a Desszert-különszámban megjelent, kipróbált receptek közül a legjobbakat válogattuk össze, eláruljuk, hogyan készül a mindenkit lenyűgöző bejgli, a meseszép fenyőfatorta, és persze megosztunk tippeket, hogy idő hiányában miként alkothatsz villámgyorsan desszerteket. Tarts velünk, és tedd még boldogabbá az ünnepeket néhány saját kezűleg készített finomsággal!
A Desszertleckék-sorozat már megjelent kötetei:
– Sütemények családi és ünnepi alkalmakra
– Mennyei gyümölcsös édességek
– Látványos torták kezdőknek és haladóknak”



Extra

Két extra könyvvel készültem nektek: az egyik egy adventi naptár, ami tele van mindenféle tudnivalóval a karácsonnyal kapcsolatosan, illetve számos ötlettel is. Remek ajándék lehet egy olyan kisgyereknek, aki szeretne készülni az adventi időszakban. A másik könyv pedig 8 társasjátékot tartalmaz, amivel elüthetik a gyerekek, a családok az adventi délutánokat, hétvégéket.



Forrás: Moly

Karácsonyvárók naplója

„Adventi naptár másként, amit tudni szeretnél a karácsonyról, és még annál is több.
Az adventi időszak a várakozás, a karácsonyi készülődés időszaka tele jeles napokkal, érdekes szokásokkal. Ebben a rendhagyó naplóban helyet kapnak a jeles napok, az ezekhez tartozó népszokások, melyek átszövik a mindennapjainkat. A naptár november 30-cal, András napjával kezdődik és Szilveszter napjával zárul, így teljesítve ki az év utolsó hónapját. A naplószerű felépítés lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek nyomon követhessék a készülődés, a várakozás folyamatát. Különböző ötletekkel: adventi naptár, zserbógolyó készítése, keresztrejtvények, karácsonyi díszek szórakoztató időtöltést kíván az évnek ezen titokzatos, gyönyörű időszakára.”


Forrás: Moly


Nagy karácsonyi játékkönyv

„Éld át a karácsony hangulatát kedvenc társasjátékaid segítségével! A gyönyörű képvilágú, különleges könyv nyolc ismert táblás társasjáték karácsonyi változatát tartalmazza dupla oldalakon. A játékosok, miután elkészítették a könyv végén található, kipattintható alkotóelemekből a dobókockát és a játékfigurákat, a dupla oldalak alján található szabályleírásokat követve egy parti libafutamra, kígyók és létrák játékra, Ki nevet a végén?-re stb. hívhatják ki barátaikat, családtagjaikat a varázslatos Karácsonyfalva különböző helyszínein.”

Megjegyzések

  1. Nagyon hangulatos regényeket szedtél össze, én most az ünnepi témájú filmekre kattantam rá teljesen (Netflix <3), de ezek után bezsúfolok a kalendáriumomba karácsonyi történeteket is!
    Valamint ajánlanám a figyelmedbe, Zoe Sugg: Girl Online című könyvét, az is egy csupaszív szeretetbomba egy kis ünnepi hangulattal megfűszerezve. :)

    Millió puszi:
    Barby

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Barby! Örülök, hogy tetszett az összeállítás! :) Egy filmajánlót is tervezek mára, bár egy csomó Netflixes film lesz benne, azért remélem, hogy találsz majd kedvedre valót köztük! ;) Köszönöm szépen az ajánlást! Boldog karácsonyt kívánok Neked!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Netflixen elérhető könyvadaptációs ajánló 7. rész