Karácsonyi filmek




Tavaly nagy sikert aratott az olvasóim körében a karácsonyi filmajánlós bejegyzés, ezért bátorkodtam idén is összeállítani egyet. Igyekeztem ismét olyan filmeket a listára tenni, amik frissek és semmiképpen nem találkozhattok velük a már rongyosra nézett karácsonyi tévéműsor során! Természetesen azért ezek mellett továbbra is van néhány olyan kedvencem, amit minden évben megnézek. Ilyen például a Grincs, a Karácsony Artúr, Az öt legenda, a Holiday és az Igazából szerelem…na meg persze a Harry Potter filmek is gyakran kapnak szerepet karácsonykor nálam, bár az év további szakaszában is, szóval ez nem olyan meglepő! *-*



Karácsonyi lovag

„Egy középkori varázslat a mai Ohióba repít egy XIV. századi lovagot, aki beleszeret egy szerelemből kiábrándult, középiskolai tanárnőbe.”

Én már megnéztem, szerintem aranyos film. A romantika szerelmesei imádni fogják!

Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet: https://www.youtube.com/watch?v=WqfJSXz164I

A Netflixen már nézheted is!








Adventi naptár

„Egy unalmas munkát végző, tehetséges fotós egy antik adventi naptárat örököl, ami talán megjósolja a jövőt, és a szerelem felé terelgeti.”

már tervezem egy ideje, hogy megnézem ezt a filmet, a bemutató alapján nagyon kíváncsivá tett, ezért szerintem az idei hangolódásba ez a film is belekerül majd.

Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet: https://www.netflix.com/hu/title/80242446

A Netflixen már nézheted is!







Múlt karácsony

„Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés. Tom túl szép, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített. Miközben London átalakul az év legcsodálatosabb időszakában, ennek a két fiatalnak csak nem akar összejönni semmi. Ám néha hagyni kell, hogy a hó ahogy esik, úgy puffanjon, néha a szívedre kell hallgatnod... és kell, hogy legyen hited.
Ezt a csodás romantikus komédiát, melyet a George Michael szám ihletett, az Oscar-díjas Emma Thompson (Értelem és érzelem, Igazából szerelem, Bridget Jones babát vár) írta, Paul Feig (Egy kis szívesség, Koszorúslányok, A kém) rendezte, a főszereplők pedig Emilia Clarke (Trónok harca) és Henry Golding (Egy kis szívesség, Crazy Rich Asians).
A filmben George Michael zenéje hallható, ráadásul eddig kiadatlan dalok is a legendás Grammy-díjas művésztől, aki több mint 115 millió lemezt adott el ikonikus pályája során.”

azóta várom, hogy megnéztem az előzetest. Nagyon szeretem Emilia Clarke színésznőt, ezért is szeretném mindenképpen megnézni, plusz a sztori sem utolsó!

Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet:

A filmet jelenleg is játsszák a magyar mozik!








A karácsonyi vakáció

„Annie, a Télapó lánya életében először hagyhatja el az Északi-Sarkot. Miközben apja a távolból figyeli minden lépését egy kristálygömbön keresztül, a lány új barátokat szerez a napfényes Kaliforniában. Annie hamar munkát vállal egy hajdanán jobb időket is látott játékboltban, hogy segítsen életben tartani azt és ezzel is adózni a karácsony hagyományai előtt.”

Ezt a filmet már láttam és nagyon tetszett. Igazi karácsonyi hangulata van és azt hiszem, idén is megnézem!










Jégvarázs 2

„Miért született Elza varázserővel? A válasz egyszerre szólítja el a lányt és jelent veszélyt királyságára. Annával, Kristoff-fal, Olaffal és Svennel együtt veszedelmekkel teli utazásra indul, hogy fényt derítsen a titokra. Legutóbb hatalma túl sok volt a világ számára, most azonban mindenki azt reméli, elegendő lesz.”

Ezen éppen a múlt héten voltam a moziban. Kicsit vegyes érzésekkel érkeztem a filmre, mert sok rossz kritikát olvastam róla. Viszont örömmel jelentem, nekem nagyon tetszett. Mindenféle spoiler nélkül szerintem komolyabbra sikerült az előzőnél, ugyanakkor vicces is volt. Valóban nincs benne olyan átütő sláger, mint az előzőben a Let it snow, de azért szerintem szépek a dalok benne.

Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet:

A filmet jelenleg is játsszák a magyar mozik!








Karácsony a vadonban

„Mikor a férje váratlanul véget vet a házasságuknak, Kate magányosan vág bele második afrikai nászútjába, ahol végül célra és reménybeli szerelemre talál.”

Már ezt a filmet is feltettem a netflixes listámra!

Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet:

A Netflixen már nézheted is!







Behavazva

„Egy hideg karácsonyi este hóvihar dúl a kisvárosban, ami felbolygatja a barátságokat és szerelmeket a középiskolai végzősök között.”

Ezt a filmet már láttam, kicsit hajaz a Valentin nap, Szilveszter éjjel és ezekhez hasonló filmekre, ugyanis több szálon fut a cselekmény, a végén viszont összeérnek ezek a szálak. Érdekes volt, de kedvenc nekem nem lesz, ettől azonban még akármelyikőtöknek azzá is válhat.

Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet:

A Netflixen már nézheted is!







A karácsony igazi öröme

„Amikor egy egyedülálló apa elveszíti rádiós állását röviddel karácsony előtt, neki és négy elkényeztetett gyerekének meg kell tanulnia, hogy mi a valódi boldogság.”

Ez a film is szerepel már az idei Netflixes listámon!

Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet:










Noelle

A Télapó lánya nem sokszor kap szerepet a filmekben, ám ebben a filmben az övé a főszerep.
„Noelle a mikulás lánya, akinek az a vágya, hogy valami fontosabb feladatot kapjon, mint testvére, aki ebben az évben váltja az apját a munkában. A tesó a felkészülés közben majdnem idegösszeomlást kap, ezért Noelle elküldi lazulni egy hétvégére, addig átveszi a feladatokat. De a hétvége után nem kerül elő, ezért elő kell keríteni és megmenteni a karácsonyt.”

Nagyon várom ezt a filmet. Bár nem kifejezetten vagyok oda  Anna Kendrickért, de a történet és az előzetes nagyon is megfogott, szóval kíváncsian várom! Remélem, még az ünnepek előtt eljut majd hozzánk is.

Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet:







Egy herceg karácsonyra – A királyi bébi

„A karácsony a legszebb ajándékkal kedveskedik Aldoviának: egy királyi babával. De először Amber királynőnek meg kell mentenie családját és fel kell tárnia egy rejtélyt.”
Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet:

A Netflixen már nézheted is!


Az előzményeket már láttam, így biztosan ezt is meg fogom majd nézni!

Előzményei:



Egy herceg karácsonyra

„Korán érkezik a karácsony a fiatal, ambiciózus újságírónő számára, amikor külföldre küldik, hogy anyagot gyűjtsön egy délceg hercegről, akiből egy nap király lesz.”







Egy herceg karácsonyra – Királyi esküvő

„Egy évvel azután, hogy segített Richardnak bebiztosítani a trónt, Amber visszatér Aldoviába esküvői terveivel. De egyszerű ízlése nem felel meg a királyi protokollnak.”








A Cinderella Story – Christmas wish
az előzetes alapján egy mókás karácsonyi sztoriról van szó egy újabb Hamupipőke történetbe bugyolálva! A Netflixen már nézheted is!

Pillants bele,hátha felkelti az érdeklődésedet:







Egy behavazott hétvége

„A nemrég faképnél hagyott újságírónő búfelejtő sítúrára megy a legjobb barátnőjével, ahol megismerkednek két partiképes fiatalemberrel. A hó ugyan útjukat állja, de a szerelemnek egy kis hó nem akadály...”

Erre a filmre véletlenül bukkantam rá a Youtubeon, de nagyon tetszett. Egy bekuckózós téli estére tökéletes választás!









Karácsony a kastélyban

"Katie-t, az egykori profi műkorcsolyázót felbéreli San Senova királya, Alexander, hogy segítsen a lányának egy karácsonyi korcsolyás performansz betanításában. Miközben Katie egyre több időt tölt a királlyal a palotában, a fiatal nő és Alexander azon veszik észre magukat, hogy mind jobban vonzódnak egymáshoz, mígnem szerelembe esnek. De vajon a hagyománytisztelő San Senova-i emberek vajon elnézik-e a királyuknak, hogy egy külföldi nőt ültessen királynőként maga mellé a trónra?"







Szerelmes karácsony

„Ellie a kisvárosi pékség dolgozik, híres karácsonyi sütiket készít. Amikor az új nagyvárosi ügyvezető, Nick meglátogatja a pékséget, elmondja, hogy modernizálni szeretné, ám emiatt sokan lapátra kerülnek. Ellie megtanítja Nicknek, hogyan készítse el a népszerű sütijüket, és elmondja, hogy az emberek tudják sikerre vinni az üzletet, nem a gépek. Amikor Nick végül előáll a céggel kapcsolatos ötleteivel, Ellie-nek döntenie kell, megbízik-e benne, de még fontosabb, hogy hisz-e a saját álmaiban?”





remélem, tetszett ez az összeállítás nektek és találtok magatoknak olyan filmet köztük, amit szívesen megnéznétek az ünnepek alatt!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz