Claudia Bordin: Meseatlasz

Forrás: Kossth Kiadó oldala
Kiadó: Naphegy Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Oldalszám: 48 oldal
Ár: 3600 Ft
Besorolás: mese, illusztrált

Moly link

Itt megveheted

"A képzelet szárnyán repülni a lehető legjobb ezen a világon, de most próbáljátok felhasználni a mesés barangoláshoz a könyvben található térképeket!

Végigkalauzolhatjátok rajtuk a kedvenc szereplőiteket, de kitalálhattok hozzájuk egészen más történeteket és befejezést is!
Nos, mire vártok?
Indulhat a repülés!
Olvassatok el egy mesét, aztán nézzétek meg a térképet! De ne siessetek, mert számtalan elrejtett részlet vár felfedezésre, mielőtt visszatérnétek a földre."



Aki egy kicsit is ismer, tudja, hogy szinte megszállott meseimádó vagyok. Ezért nem volt kérdéses számomra, hogy el kell olvasnom ezt a Meseatlaszt. Több szeretett mesém is megtalálható a kötetben, köztük egyik kedvencemmel a Szépség és a Szörnyeteggel.
Bordin 8 klasszikust sorakoztat fel a kötetben: Óz, a nagy varázsló, Jancsi és Juliska, A Szépség és a Szörnyeteg, Alíz Csodaországban, Hófehérke, Pán Péter, A kis hableány és a Pinokkió.
Forrás: Naphegy Kiadó Facebook oldal
A meseatlasz a klasszikusok rövidített változatát tartalmazza. Nagyon szépen illusztrált. Már a borító is  magával ragadó, sejteti, hogy sok mindent rejt magában az olvasó számára a kötet. 
Magam is jobban kedvelem a pasztell színeket, így külön tetszett, hogy az illusztrátor ezen színek keverékét alkalmazta a kötetben. 
Azért szeretem a meséket, mert megtanítanak arra, hogy a jó végül elnyeri méltó jutalmát. 
Külön tetszik a könyvben, hogy egyfajta térképen követhetjük végig a mesék történeteit, szereplőinek útját. A szereplők hosszú és kacskaringós utakat járnak be a mesék földjén, miközben az olvasóban is elindul az elaboráció, egy belső mozi (hogy Csukás István szavaival éljek). 
A mesék földjén járva megtanulhatjuk mihez is vezethet, ha nem mondunk igazat, hogy mennyire fontos a testvéri szeretet, vagy éppen hogy ne a  külső alapján ítéljünk! 
Voltak némi döccenők a szövegben, de ettől nem éreztem kevésbé szerethetőnek a kötetet. Néhány esetben jobb lett volna, ha kicsit hosszabb a történet, jobban kibontásra kerülnek az érzelmek, a szálak, de mivel ismertem az eredeti meséket, nem volt túlságosan zavaró.
Összességében ez egy nagyon szépen kivitelezett, tartalmas kötet, mely csodálatos esti mese élményét nyújthatja a gyerekek (és gyermeklelkű felnőttek) számára!  
Köszönet az olvasás lehetőségéért a Kossuth Kiadónak!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz