"(...) a boldogság illékony és esetleges ugyan, de létezik és megismerhető."

Forrás: Kossuth Kiadó oldala
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2018.
Oldalszám: 350 oldal
Ár: 3600 Ft
Besorolás: romantikus családregény

Moly link
Itt veheted meg

"Stacey Grant London egyik legmenőbb magántőke-befektetési társaságánál dolgozik. Sikert sikerre halmoz, imádja a munkáját és a kollégáit. Egy napon azonban elbocsátják, és ezzel drámaian megváltozik az élete.
Stacey próbálja összeegyeztetni a régi életét az újjal, amelyben a napokat nem álláskereséssel tölti, hanem a beteg édesanyjával és a kutyájával, miközben arra vár, hogy sikeres férje hazatérjen a munkából. De legalább a barátnőire – Bethie-re, Melissára és Gabyra – számíthat. Ők négyen elsőéves egyetemista koruk óta jóban vannak, és bizony sok mindent megéltek már együtt. Sikeres karriert futottak be, de persze mindannyiuknak megvan a magánéleti problémája. Amikor azonban fény derül egy titokra, régóta féltve őrzött barátságuk is veszélybe kerül."

Egy igen erős in medias res kezdést kapunk a kötetben. Négy nő, négy élet, négy sors, mely az egyetemi évek óta egybefonódik. Természetesen köztük is voltak összezörrenések, de tudják, hogy egymásra mindig számíthatnak. Stacey elbocsátása az állásából azonban lavinát indít el a négy barátnő életében...
Az életben az emberek többségének nem adatnak meg ilyen baráti kapcsolatok, mint ennek a négy nőnek. Sokszor tapasztalhatjuk, hogy a jóban mindenki ott áll az ember mellett, együtt szórakozik vele, de amikor beüt a krach, akkor egy kezünkön meg tudjuk számolni, kik az igazi barátaink, akik valóban mellettünk állnak. Sok tekintetben a Szex és New York női jutottak eszembe  a kötet  négy főszereplőjéről: négy különböző személyiség, akik remekül kiegészítik egymást, ott vannak, ha a másiknak szüksége van rájuk, és együtt is tudnak örülni a másikkal, megosztanak egymással mindent.
Forrás: Cosmopolitan
Mind a négyük szemszögéből megismerhetjük a történetet, így megismerve a szereplők személyiségét, problémáit. A karakterek annyira életszerűek és kidolgozottak, hogy az ember könnyedén a helyükbe képzelheti magát, vagy éppen azt érezheti, hogy amikor leteszi a könyvet, a szereplők tovább élik az életüket. 
Sokakat foglalkoztató, hétköznapi problémákat, kérdéseket vet fel a történet, mint például a házastársak elhidegülése, szakítás feldolgozása, idős emberek ápolása, anyaság, karrier. 
Úgy gondolom, hogy ez a regény nagyon impulzív és végig fenntartotta az érdeklődésem a karakterek, a történet folytatása iránt. 
Izgalmas volt megismerni ennek a négy nőnek a történetét és végigkövetni, hogy egy esemény, aminek elvileg csak egyikükre kellett volna hatással lennie elindít egy lavinát, mely mind a négyükre hatással van és kérdésessé válik: vajon túléli-e a barátságuk?
Könnyed és egyben súlyos, szórakoztató olvasmány volt, mely az élet fontos kérdéseit boncolgatja és remek kikapcsolódást nyújtott számomra. 


Csillag: 10/9

Köszönöm a könyvet a Kossuth Kiadónak!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági