Molly Mcadams: Főnix

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015.
Oldalszám: 426 oldal
Ár: 3299 Ft
Besorolás: ifjúsági, romantikus regény, new adult
Eredeti cím: From Ashes

Cassidy Jameson, miután hatéves korában elvesztette apját, egyetlen férfiban képes megbízni: legjobb barátjában, Tylerben. Nem csoda, hogy amikor a fiú más városba megy egyetemre, Cassi vele tart. Azt azonban álmában sem gondolja, hogy beleszeret új szobatársukba, Gage-be, az észveszejtően helyes texasi srácba. Hogy hol itt a bökkenő? Tyler és Gage unokatestvérek. 
Gage Carson alig várja, hogy összeköltözzön unokatestvérével, Tylerrel. Azt sem bánja, hogy Ty nem egyedül szeretne beköltözni, hanem a titokzatos barátjával, akiről Gage számtalan történetet hallott… egészen addig, amíg a világ leggyönyörűbb lánya ki nem pattan az unokatestvére Jeepjéből. Van valami Cassiben, ami olyan hatást gyakorol Gage-re, hogy úgy érzi, mindenét odaadná neki. A gond csak az, hogy Tyler figyelmezteti: még ránézni se nagyon merjen Cassire. 
Bár nem lenne szabad, egy tánc során Cassi és Gage milliméterekre kerül az érintéstől, amire mindketten vágynak. Cassi azonban egy súlyos csapás után Tyler karjaiba menekül, és hamarosan választásra kényszerül: szembenéz múltja démonjaival… vagy felégeti a hidat, amely a Gage-dzsel közös jövő felé vezet.”



Értékelés:
Az igazság az, hogy nem voltam kibékülve Molly Mcadams előző könyvével, a Kétesélyes szerelemmel. Nagyon jól indult a sztori, de aztán meghalt a főhős, akinek drukkoltam, így már nem tudtam értékelni a dolgot. Amikor megláttam a Könyvmolyképző Kiadó oldalán Molly Macadams újabb könyvét a várható megjelenések közt, félve olvastam el a fülszöveget is. Mégis megrendeltem a kiadótól a könyvet, mert felkeltette az érdeklődésemet. Nem kellett csalódom ebben a könyvben, ami nagyon jól esett.
A történet furcsán kezdődik és a szálak apránként bontakoznak ki, ezzel folyamatosan fenntartva az olvasó érdeklődését.
A kellős közepébe kerülünk egy igen fájdalmas történetnek, ahol a lány senki másban nem képes megbízni, csak a legjobb barátjában. Nem kérdéses hát, hogy amikor Tyler főiskolára megy, a lány is vele tart. A történet szépen alakul egészen addig, amíg a lány meg nem látja Gage-et, a texasi farmer fiút, aki szívdöglesztően helyes és szexi, és egy pillanatra sem tudja levenni róla a lány a szemét és természetesen ez fordítva is így van.
Persze a bonyodalmak itt is jönnek, főként a Tyler és Cassi közti kapcsolatból adódóan.
Ahogy telik-múlik az idő, a két fiatal egymásba szeret, de valahogy mégsem akaródzik összejönni nekik a dolog. Mi meg persze azt várjuk, mikor jön már össze, na meg persze csapkodjuk a fejünket a falba, hogy hogy is tudnak ilyen remekül elbeszélni egymás mellet?!
Cassi néha idegesítő volt számomra, de ezen kívül semmi gond nem volt vele. Gage-et imádtam, egyszerűen tökéletes. Persze ilyen valószínűleg csak a könyvekben létezik, de azért álmodozni lehet, nem igaz? Aranyos, ahogy Cassire vigyáz, ahogy védelmezi, óvja őt. Ahogy féltékenykedik, ahogy a családjával bánik. Én is szeretnék egy ilyen családot. A könyv olvasása közben végig arra gondoltam, hogy milyen jó lenne egy ilyen farmon élni, mint ahol Gage és a családja él.
Tyler eleinte kedves karakter volt számomra, aztán a viselkedéséből kifolyólag ellenszenvessé vált, de a könyv végére megbékéltem vele.
A kedvenc mellékszereplőm Gage édesanyja és édesapja volt. Csodálatos szülők. Ahogy a gyerekeikkel bánnak, ahogy befogadták maguk közé Cassit az első pillanattól fogva, bámulatos.
Azt azért megjegyezném, hogy a könyv hátulján lévő „Tizennégy éves kortól ajánljuk” nem éppen a megfelelő kategória, amibe besorolnám.
Az a sok túlfűtött jelenet nem éppen a tizennégy éves korosztálynak való véleményem szerint, bár manapság már sosem lehet tudni.

Összességében ez egy édes-bús történet, ami megmelengeti az ember szívét. Ha egy olyan könyvre vágysz, ami kikapcsol, de azért komoly témákat boncolgat, akkor ez a könyv neked való!

Borító: Figyelemfelkeltő! 

Csillag: 10/8

Bepillantás a könyvbe:

„ – Gage?
-      Igen, anya?
Még mindig nem bírtam levenni a szemem Cassidyről.
-      Miért nem hozod rendbe magad? Egész nap dolgoztál.
-      Rendben.
Amikor jó egy percig nem moccantam, újra rám szólt:
-      Fiam, ezzel arra céloztam, hogy piszkos és büdös vagy. Menj, zuhanyozz le!”

– Na és, miről dumáltatok? – kérdezte Tyler, és leült a másik oldalamon lévő székre. 
– Az óriási farmról, ahol túl sok a tehén.”

„…de mindennek van határa, ennél többször nem engedhetem, hogy összetörje a szívem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem