10+1 érdekesség a Harry Potter sorozatról, amit eddig talán nem tudtál | Harry Potter Hét








Fotó: Owlcation

1.Meg van a jelenet, amikor Harry és a többi elsőéves először lép be a nagyterembe?
A színészek egészen a forgatás pillanatáig nem láthatták a nagytermet, tehát a reakcióik valódiak. A rendező szerette volna, ha minél hatásosabbra, hitelesebbre sikerül ez a jelenet, ezért nem engedte, hogy bepillantást nyerjenek a díszletbe a forgatás előtt.




Fotó: CineMániás


2. A Tom Denem - Nevem Voldemort anagramma szinte minden nyelvben más, hogy értelmes legyen. Az angol eredetiben "Tom Marvolo Riddle" lesz "I am Lord Voldemort. A franciáknál "Tom Elvis Jedusor - Je suis" Voldemort, a spanyoloknál "Tom Sorvolo Ryddle - Soy Lord Voldemort" és így tovább.




Fotó: Wix

3. Azért King’s Cross pályaudvarról indul és fut be a Roxfort Expressz, mert Rowling életében jelentős szerepet tölt be. Ide futott be az a vonat is, amin kiröppent fejéből Harry Potter történetének ötlete, valamint a szülei is itt találkoztak először.




Fotó: Wizarding World

4. Ront eredetileg megölte volna az írónő, a történetfolyam közepe táján. Aztán úgy gondolta, ezzel a karakterrel nem teheti meg. A Weasley-családból viszont muszáj volt valakit megölnie, mivel úgy vélte, nem volna hihető, ha a kilenctagú családból mindenki túlélné a nagy háborút. Így Fred Weasley elesik a harcokban.




Fotó: Screenrant

5. A Ront alakító Rupert Grint nem vehetett részt a Harry Potter és a Halál ereklyéi azon jelenetének forgatásánál, amikor Daniel Radcliffe és Emma Watson csókolóznak. (Tudjátok, amikor a Mardekár nyakláncában lévő horcrux kiszabadul) Méghozzá azért kellett kiküldeni, mert nem bírta abbahagyni a nevetést.




Fotó: Wizarding World

6. Tudtad, hogy a muglik nem láthatják Roxfortot? Csupán egy romos várat látnak ott, ahol a Roxfort áll. Szóval érdemes nyitvatartani a szemünket!




Fotó: Insider

7. Hermione valójában a szerző önarcképe. J. K. Rowling fiatalkori önmagáról mintázta Hermione karakterét. Rowling azt nyilatkozta, hogy Hermione sokkal bölcsebb annál, mint amennyire ő volt tizenegy évesen, tudás iránti vágy és a furcsa viselkedés egyformán meghatározta mindkettőjüket.





Fotó: Kvízpart

8. A filmekben a gyerekek az igazi leckéjüket csinálták, hogy minél hitelesebbek legyenek a tanulószobás jelenetek.





Fotó: Google Sites

9. „Alfonso Cuarón (az Azkabani fogoly rendezője) esszét íratott a három főszereplővel, hogy miként látják saját karakterüket – természetesen, Emma a karakteréhez hűen, 13 oldalas kisregényt írt (!), míg Rupert Grint (Ron) egy betűt sem. Erre a rendező mindössze annyit mondott Rupertnek: „Oké, látom, érted a karaktered lényegét!”” (Forrás: Hátsó Sor Közepe Blog)





Fotó: Europosters

10. „Az Abszol út kinézetét Charles Dickens művei ihlették. Mivel a könyvben sokkal hosszabbnak tűnik az utca, mint amilyen a díszlet volt, így, a Gringotts bank mögé zöld hátteret tettek, ide került később CGI-munkával az utca többi része. Annyira ügyeltek arra a jelmezesek, hogy autentikus legyen az utcai díszlet, hogy még az egyes boltok üzletvezetőinek jelmezeit is az adott üzlet stílusához igazították. J.K. Rowlingnak könnybe lábadt a szeme, amikor először meglátta a díszletet… A díszletet később felhasználták Roxmorts megalkotásánál is!” (Forrás: Hátsó Sor Közepe Blog)




Fotó: Wizarding World

+1. Melyik kérdéstől félt legjobban J.K. Rowling?!
,,Miből készült Dumbledore pálcája?" - szerencsére soha senki nem kérdezte meg tőle élőben. De miért is olyan félelmetes ez a 'Pálcák urával' kapcsolatos kérdés? Nos azért, mert a Pálcák Ura a Halál ereklyéinek egyike, így a rajongóknak nem tudott volna mit mondani az utolsó részek megjelenése előtt anélkül, hogy tudatosan félrevezette volna őket vagy esetleg elspoilerezi a későbbi végkifejletet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Könyvadaptációs ajánló 10. rész - Ifjúsági

"A te lelked a kedvencem az egész világon" - Sarah Adams: Csalóka szerelem