Stan Lee - Peter David: Fantasztikus életem


Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2019.
Oldalszám: 192 oldal
Ár: 3990 Ft

„Stan ​Lee a képregény műfajának legendás alakja, a Pókember, az X-Men, a Bosszúállók, a Hihetetlen Hulk és egy seregnyi más Marvel-szuperhős megálmodója és társalkotója, aki ebben a rendhagyó képregényben megosztja velünk életének és a modern képregény létrejöttének történetét.

A Marvel Comics szerkesztőségében Stan Lee jelentette a fő kreatív hajtóerőt. Karrierje során ő keltette életre és emelte be köztudatba a világ legismertebb képregényhőseinek és leghírhedtebb gonosztevőinek nagy részét. Történetei – melyek tele vannak gátlásokal küzdő szuperhősökkel és összetett lelkivilágú rosszfiúkkal – ragyogó szellemességgel és lélektani finomsággal egészítették ki azt a műfajt, amely azelőtt főként a jó és a rossz örök küzdelmének lapos és közhelyes ábrázolásaira szorítkozott.

A kötetben végigkísérhetjük Stan Lee életét, valamint a műfaj és egy nagyívű karrier történetét a jelenlegi, mozifilmekben való újjászületésig.

A Colleen Doran által gyönyörűen illusztrált emlékiratban Lee ugyanazzal az utánozhatatlan szellemességgel, elevenséggel és mesélőkedvvel beszéli el élettörténetét, mint a képregényeiben.

Az őszinte memoár a képregnyek és képregényalbumok gyűjtőinek és rajongóinak minden korosztálya számára élvezetes olvasmány.”



VÉLEMÉNYEM 


A Marvel filmek szeretete régóta jelen van az életemben, szinte nem is tudnám megmondani, melyiket kedvelem a legjobban. A képregények világában nem igazán vagyok otthon, azonban a Marvel filmuniverzum az életem részévé vált.
Amikor megtudtam, hogy Stan Lee életéről készül egy kiadvány a Kossuth Kiadó gondozásában, azonnal tudtam, hogy el kell olvasnom. Kicsit elhúzódott ugyan az olvasás, de élveztem minden percét.

Alapvetően nagyon tetszett a kötet, azonban szívesen olvasnék az életéről egy részletesebb regényt is. Ugyanis ebben a kötetben képregény formájában ismerkedhetünk meg Stan Lee életének szakaszaival a gyerekkorától kezdve a Marvel filmek sikeréig és azon túl.
Mindezt maga Stan meséli el E/1-ben egyfajta visszaemlékezésként.

Forrás: Kossuth Kiadó oldala


Beszél a képregények fénykoráról, arról hogyan váltak egyszerű gyereksztorikból érett karakterekről szóló képregényekké művei. Beszél arról is, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie élete során, valamint, hogy is emelkedhetett ki Stan Lee a sok képregényíró-rajzoló közül. Sokszor nevettem fel bizonyos megjegyzéseken, történeteken.

Egy sokszínű, érdekes, vicces történetet vesz kezébe az olvasó ezzel a kötettel. Ajánlom az összes Marvel rajongónak. Nagyon informatív és olvasmányos.


Köszönet az olvasás lehetőségéért a Kossuth Kiadónak!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Netflixen elérhető könyvadaptációs ajánló 7. rész