10+1 ötlet karácsonyra könyvmolyoknak




Van olyan barátod/barátnőd, aki imád olvasni, de nincs ötleted, mit vegyél neki karácsonyra? Vagy éppen Te is könyvmoly vagy és nem tudod, mit kérj karácsonyra? Íme, néhány tipp, aminek egy könyvmoly biztosan örülne.



1.Könyves táska

Forrás: Olvashop
Jómagam környezetvédő lányként mindig vászon táskával járok boltba, így mindig örömet okoz egy újabb táska beszerzése.
Ha úgy gondolod a barátod/barátnőd is örülne neki, itt beszerezheted!  




2.Könyvtámasz

Forrás: Olvashop

Bár régebben csak a könyvtárakból volt ismeretes a könyvtámasz, manapság előszeretettel használják a könyvmolyok is házi könyvtárukban. Ezek a példányok már sokkal dizájnosabbak, mint a könyvtárakban láthatóak, így bátran feltehetjük mintegy díszként is a könyvespolcunkra.
Ha megtetszett, itt megvásárolhatod!



3.Könyvkabát

Forrás: Olvashop

A könyvmolyok nagyon vigyáznak könyveik épségére. Ezek a könyvkabátok pedig segítenek megóvni a könyveiket a gyűrődéstől, koszolódástól, és nem utolsó sorban gyönyörű köntöst kapnak (ugyanis többféle mintázatú kapható belőlük). Mindemellett okos trükk arra az esetre, ha nem szeretnéd, hogyha mindenki látná az aktuális olvasmányod borítóját, ezzel mindenképpen kiküszöbölheted.
Itt jó pár közül választhatsz!



4. Póló

Forrás: Pinterest

Egy könyvmoly szereti hirdetni, hogy könyvmoly. És erre szükség is van ebben a „nem szeretek olvasni” világban.

Íme, néhány hely, ahol beszerezheted a pólókat:







5.Bögre

Forrás: Pinterest

Én nagyon szeretek egy jó forró bögre teával és egy könyvvel bekuckózni az őszi-téli estéken. És ha már bögre, miért ne lehetne az is könyves?
Itt beszerezheted! 

És ha már a teánál tartunk, akár beszerezhetsz a fanatikus barátodnak/barátnődnek egy könyves teát is, méghozzá itt! Kész is az ajándékcsomag! 



6. Pecsétek és kölcsönzőjegyek

Forrás: Pagina

Bár én személy szerint nem szeretem megjelölni a könyveimet semmilyen formában sem, de hátha akad olyan, aki mégis. Tény, hogy ezek az ex libris pecsétek nagyon szépek és ötletesek, azt hiszem, én mégsem tudnám belepecsételni a könyvembe őket.
A másik nagyon ötletes dolog, a kölcsönzőjegy, ami hasonló, mint amit a könyvtárban használnak. Ha kölcsön adsz egy könyvet, beleteheted a jegyet, hogy az illető tudja, nem örökbe kapja meg tőled a könyvet. Az „Emlékeztető” rész letéphető, ami a könyvbe beletéve emlékezteti a „kölcsönzőt”, hogy mikorra és kinek kell visszavinnie a kötetet. Ez nem olyan végleges, mint az ex libris pecsétek, hiszen nem kell sem beleragasztani, sem belepecsételni a könyvbe. Nálam ez is kilőve, mert egy ominózus „nem adom vissza a könyved, mert nem a tiéd” eset óta nem adok kölcsön könyvet.
Ha valamelyik megtetszett, itt beszerezheted! 

Forrás: Knock Knock

Illetve akár egy kezdő könyvtáros packet is beszerezhetsz neki mellé itt



7.Könyvjelző

Forrás: Olvashop

Ez az, aminek egy könyvmoly mindig örül…már ha könyvjelzős típus. De nagyon remélem, hogy ti  vagy a barátaitok azok és nem pedig  a szamárfülezős, akármit belerakós típusok.





8.Ékszerek

Forrás: Olvashop

Én személy szerint nem vagyok nagyon ékszeres típus, a páromtól kapott ékszereket viselem minden nap. De azért egy-egy alkalomkor (pl. karácsonyi időszak) szívesen cserélgetem a fülbevalóimat. Ha az ajándékozottad kedveli az ékszereket és még könyvmoly is, akkor nyert ügyed van. Ezekkel meglepheted őt! 



9.Kilincstáblák

Forrás: PuPilla Olvas

Én személy szerint nem nagyon szeretem, ha olvasás közben megzavarnak, ezzel a táblácskával pedig jelezhetem, hogy éppen elfoglalt vagyok, és a könyvemmel randizom.
Ha megtetszett az ötlet, itt beszerezheted! 


10.Könyves gyertya

Forrás: Világok Lángja és Little Fires 

Ez egy új őrületként terjed a könyvmolyok körében. Én is nagyon szeretnék a polcomon tudni párat. (különösen egy Harry Pottereset) Nagyon sokfajta létezik belőlük, és ami bónusz, itt Magyarországon készülnek, tehát simán beszerezheted őket!






+1 Könyvutalvány

Forrás: Libri
Ez az az ajándék, amivel egy könyvmolynál sosem lőhetsz mellé. Megadod számára az örömet, hogy könyvet vásárolhat, illetve ő maga szerezheti be, így élményt adsz neki, hisz elmehet a könyvesboltba, valamint nem beszed meg számára azt a könyvet, ami már megvan neki.
Ezeket az utalványokat bármelyik könyvkereskedőnél megvásárolhatod!


Remélem, tudtam nektek segíteni vagy pedig örömet leltetek a bejegyzés olvasásában! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vi Keeland - Penelope Ward: Nagyképű öltönyös

Harry Potter & Legendás állatok - Útmutató a varázslóvilághoz

Netflixen elérhető könyvadaptációs ajánló 7. rész